belediye kaldırım işgali tutanağı
İyi günler. Benim bakkal işletmem var. Bakkal önünde kaldırım genişliği 180 cm. Ben bu kaldırımın 3/1 inde yani 60 cm yi geçmemek kaydıyla ürün koyuyorum. Yıllardır bir sorun çıkartmayan belediye şimdi kimseye kaldırıma bir şey koydurmuyor. Bunun bir çözümü var mı. Kaldırımda ki eşya için tutanak tutuldu. Ne yapacağım.
Fatih
Cevap: belediye kaldırım işgali tutanağı
Kullandığınız yer kamuya ait bir alan.Yani herkese ait.Şimdiye kadar bir şey denmemesi belediyenin kusuru.Kendi alanınızı kullanmalı, başkasının(kamunun veya özel mülk) alanını işgal etmemelisiniz.İlgili tutanağın cezasını ödeyecek bundan sonra kurala uyacaksınız.Yapacak kanunen(daha önce bi şey demiyodunuz şimdi niye diyonuz vs. gibi) kanunen başka bir şey yok.
Cevap: belediye kaldırım işgali tutanağı
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Kullandığınız yer kamuya ait bir alan.Yani herkese ait.Şimdiye kadar bir şey denmemesi belediyenin kusuru.Kendi alanınızı kullanmalı, başkasının(kamunun veya özel mülk) alanını işgal etmemelisiniz.İlgili tutanağın cezasını ödeyecek bundan sonra kurala uyacaksınız.Yapacak kanunen(daha önce bi şey demiyodunuz şimdi niye diyonuz vs. gibi) kanunen başka bir şey yok.
Bir eklemede bulunayım.
Geçmiş dönemdeki belediye başkanı avukat idi. Şöyle bir şey demişti esnafın mevcut kaldırımın 3/1 ini kullanma hakkı vardır tarzında bir cümle kurmuştu esnaflar ile yapmış olduğu toplantıda. Bundan ötürü bu metni paylaştım.