Kıdem Tazminatı Neye Göre Hesaplanıyor?
İnternette birçok sitede kıdem tazminatı hesaplaması yaptım ama farklılıklar çıkıyor ortaya. Şimdi eşim asgari ücretle çalışan biriydi. İşten ayrıldı ve kıdem tazminatını alamadığı için mahkemeye vereceğiz. Eşim toplamda 1404,06 TL maaş alıyordu. Yani bunun AGİ'sini falan bilmiyorum artık. Bizim elimize geçen ve bankaya yatan para 1404,06 TL. bazı siteler buna AGİ falan ekliyor çıkarıyor kafam iyice karıştı. Kıdem tazminatı içinde BRÜT ÜCRET soruyor bu brüt ücret ne kadar oluyor bu aldığımız maaşa göre?
Cevap: Kıdem Tazminatı Neye Göre Hesaplanıyor?
Brüt asgari ücret, 1.777,50
Bundan sadece damga vergisi kesilecek.
AGI, eğer brüt ücreti bilmiyorsak, onu hesaplamak için kullanılacaktı.
Verdiğiniz rakama göre siz de çalışıyor olmalısınız.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Brüt asgari ücret, 1.777,50
Bundan sadece damga vergisi kesilecek.
AGI, eğer brüt ücreti bilmiyorsak, onu hesaplamak için kullanılacaktı.
Verdiğiniz rakama göre siz de çalışıyor olmalısınız.
Yani şimdi kıdem tazminatını hesaplarken 1.777,50 TL brüt ücretimi baz alacağım? Şöyle bir durum var asıl o kafamı karıştırdı. E-devletten baktığım zaman prime esas kazançta aşağıda ki her ay değişkenlik gösteriyor yoksa son aydaki ücrete göremi hesaplıyoruz?
https://i.hizliresim.com/aGdMPO.jpg
Fazla mesai ücreti olabilir mi o farklılıklar?
"İşten ayrıldı" derken, İşten ayrılan birisi kıdem tazminatı alamaz ki. İşten çıkartıldı demek mi istediniz?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Fazla mesai ücreti olabilir mi o farklılıklar?
"İşten ayrıldı" derken, İşten ayrılan birisi kıdem tazminatı alamaz ki. İşten çıkartıldı demek mi istediniz?
İşten evlilik nedeniyle ayrıldı. Fazla mesai ücreti olup olmadığını bilmiyoruz ama bizim elimize geçen para her ay 1404,06 TL ancak 3-5 gün sonra 100 TL gibi birde prim parası yatırıyorlar.
- - - Updated - - -
Ama mesela bir sitede netten brüte hesaplama yaptığım zaman net 1404,06 TL diyorum sonuç olarak Agi 133,31 , Brüt tutar 1963.97 net tutara ise 1537.37 şeklinde çıkarıyor.
Brüt asgari ücret 1777,50 TL
Kesintiler sonrası net Asgari ücret 1270,75TL
Bekar çocuksuz çalışan için AGİ tutarı 133TL,
toplam net AGİ dahil 1404Tl yapıyor.
Hesaplarken dikkate almanız rakam 1777,50 olmalı.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Brüt asgari ücret 1777,50 TL
Kesintiler sonrası net Asgari ücret 1270,75TL
Bekar çocuksuz çalışan için AGİ tutarı 133TL,
toplam net AGİ dahil 1404Tl yapıyor.
Hesaplarken dikkate almanız rakam 1777,50 olmalı.
Şimdi anladım teşekkür ederim. Asgari ücretle çalışan için brüt ücret 1777,50 TL oluyor sanırım.