6 Aydır kira alamıyoruz.Bi bakar mısınız?
Merhabalar,
Bu kiracı illetinden bizde nasibimizi almış bulunuyoruz.Geçen sene haziran ayında evimizi kiraya verdik.ilk 2 ay düzenli yatan kira yatmamaya başladı,insanlık halidir diyip çok üstelemedik.sonra ki zaman zarfında hiçbir şekilde zamanında alamadık kiramızı sürekli bahanelerle oyalandık ve son 6 aydır hiçbir şekilde kira alamıyoruz kiracıdan.
Telefonlara çıkmıyor ve eve geç vakitte gelip sabah erkenden çıkıyor.evde eşi oluyor genelde o da kapıyı açmıyor.iş yerıne gittik en kısa surede yatırıcam memleketten annem para gonderıcek onu beklıyorum diye geçiştirdi ve tabi ki yatırmadı.2 ay öncesinde avukata verdik.icra davası açtı ve bır sonuc cıkmasını beklıyoruz tahminimde baya sürecek.tahliye davası içinde ayrı bir masraf çıktı onu da ödeyip iyice zarara girmek istemedik.yani hukuki açıdan elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.her ay 5 bin tl kredi ödememiz var burdan gelicek kirayla bi kısmını öderiz diye planlamıştık şuan iyice sıkıştık.
Kira kontratı bu ay bitti ve yenilemedik.mahkemeyı beklemeden polis vs. ile evden atma şansımız varmı bu sebeble? artık son nokta eve girip eşyaları sokağa atıp kilidi değiştiricem,suç olduğunun farkındayım fakat artık yapıcak birşey kalmadı.Ben ömrümde bu kadar yüzsüz bir insan daha tanımadım yüzüne tükürsek yarabbi şükür diyecek bir insan.hiçbir şekilde iyi niyetle,anlayışla iletişim kurulabılecek bırısı değil sürekli suistimal etme peşinde.
Son olarak avukat kiracının memlekette bir arsası olduğunu ve haciz için işlemleri başlattığını belirtti sizce burdan iyi bir sonuç çıkar mı?
Cevap: 6 Aydır kira alamıyoruz.Bi bakar mısınız?
Her şeyin bir usulü vardır. Hukukta da usul kuralları ciddi derecede önemlidir, hatta bu kurallar nedeniyle haklı iken haksız durumuna düşme ihtimaliniz bile vardır. Bu noktaya dikkat çekmek isterim.
Bir kere Kiracının, Evine izinsiz girip eşyalarını tahliye etmeye hakkınız yok ve böyle bir düşünce içinde dahi olmayınız. Aksi durumunda Kiracının, Konut dokunulmazlığını ihlal etme suçundan siz yargılanırsınız. İlave olarak Kiracının, kişilik haklarına saldırı niteliğinde bir eylem (Evine izinsiz girmek.) olması nedeniyle Manevi Tazminat ödeme durumunda dahi kalabilirsiniz. İşte sebeplerle Kiracının, Evine izinsiz girme düşüncesini aklınızdan çıkarınız.
Kira Bedelinin gününde ödenmemesi haklı ihtar nedenidir. Keza 2. defa aynı durumun olursa ikinci haklı ihtar nedeni olur ve Kiracıyı 2 haklı ihtar sebebiyle tahliyesini Sulh Hukuk Mahkemesinden talep etmeye hakkınız vardır. Bununla birlikte farklı bir seçeneğiniz var: İcra Takibinin yapıldığı tarih üzerinden 30 gün içinde Kiracı, ödeme yapmaz ise İcra Hukuk Mahkemesine başvuru yaparak tahliyesini istemeye hakkınız vardır. Söz konusu tüm Hukuki işlemlerden dolayı yapacağınız tüm (Avukatlık masrafı hariç.) masrafları Kiracıdan almaya hakkınız vardır.
Not: Gelişmeler hakkında bu yere bilgi vermenizi rica ediyorum ki sizin, durumunuza benzeyen kişilerde bilgiden istifade etsin.
Alıntı:
sezar1984 rumuzlu üyeden alıntı
Son olarak avukat kiracının memlekette bir arsası olduğunu ve haciz için işlemleri başlattığını belirtti sizce burdan iyi bir sonuç çıkar mı?
Bu durumdan nasıl bir sonuç çıktı.Gelisme yazarmisiniz.
Hocam hiçbir sonuç çıkmadı.avukat ayrıca para istedi, kiracının zaten umrunda değil. mahkeme desen sürekli uzuyor yani kiracının insafına kaldık.10 gün içinde evi boşaltıcam dedi o da yalan.hiç istemememe rağmen tek yol şiddet bu adamı çıkarmak için.durduk yere başımızı belaya sokucaz.hukuktan yana hiçbir beklentim kalmadı artık.
Anlıyorum sizi geçmiş olsun fakat kanun en iyi dosttur.Keske biraz maddi gücünüz olsaydı avukat kanalı ile tahliye edebilirdiniz.
Arkadaşlar konuyu takip eden varsa;geçen hafta kendisini aradık 1 hafta 10 gün içinde boşaltıcam dedi.ayın 1 inde kesin boşaltırım dedi.bugün eve gittik adam herzaman ki gibi evde yok ve telefonlarımızı açmadı.zor bela ulaştık kendisine ve bize ister boşaltırım ister boşaltmam siz karışamazsınız gibi bir şey söyledi.yani anlıyacağınız adamla ne konuşarak anlaşılıyor nede hukuktan yana bir çekincesi var.o mahalleden birkaç kişiyle konuştum ufak bir miktar verip döve döve attırıcaz evden.biliyorum yaptığım çok yanlış ve hukukta yeri yok fakat biraz empati yapıp öyle cevap verin lütfen..