Cevap: trafik hakkında soru
Memurların düzenledikleri kaza tespit tutanağı kesin bir delil değildir. Savcılık olayla ilgili olarak trafik konusunda uzman bilirkişiden rapor alacaktır. Alkollü olmanızın kazanın oluşumunda etkili olup olmadığının raporda değerlendirilmesi gerekir. Tabi burada diğer şahsın da kaç promil alkollü olduğu çok önemli. Rapordaki kusur durumuna ve karşı tarafın sağlık durumuna göre uzlaşmaya davet edilebilirsiniz. Yine rapordaki kusur durumuna göre hakkınızda dava açılır veya açılmaz bunu şimdiden kestirmek mümkün değil.
Alıntı:
Av.Orhan AKA rumuzlu üyeden alıntı
Memurların düzenledikleri kaza tespit tutanağı kesin bir delil değildir. Savcılık olayla ilgili olarak trafik konusunda uzman bilirkişiden rapor alacaktır. Alkollü olmanızın kazanın oluşumunda etkili olup olmadığının raporda değerlendirilmesi gerekir. Tabi burada diğer şahsın da kaç promil alkollü olduğu çok önemli. Rapordaki kusur durumuna ve karşı tarafın sağlık durumuna göre uzlaşmaya davet edilebilirsiniz. Yine rapordaki kusur durumuna göre hakkınızda dava açılır veya açılmaz bunu şimdiden kestirmek mümkün değil.
Orhan bey merhabalar memurlar biran önce tutup gitme derdindeydi emniyet şeridindeyken sağ tarafımdan darbe geldi yani şahıs zaten 1 metre daha önde olsam yoldan çıkacakmış. Alkollüydüm fakat arkadaşımı aradım ve emniyet şeridinde 4 lülerim ve stop lambalarım yanık bir şekilde bekliyordum. Şahıs olay yerinde 200 promil alkollü çıktı fakat şahsın birde olaydan 9 saat sonra hastanede 0.46 olarak raporunu alıp sigorta tutanağına eklemişler. bunu sorduğumda olay yerindeki raporun savcılıkta olduğunu orada 200 promil olduğunu ne olursa olsun olayın yaşanış saatinin üstüne ekleneceğini ve saat başı 0.25 promil ekleneyeceğini söylediler. ben şahıstan şikayetçi oldum benim aracım bmw şahsın aracı brodway haliyle onda yaralanma oldu fakat kaza ben emniyet şeridinde beklerken oldu
ben araç kullanmıyordum motorum çalışır halde değildi ve yinede 6 ay ehliyetime el konulup 800tl + ceza kesildi ben bu cezaya nasıl itiraz ederim şahısla muhtemelen yaralanmalı kaza olduğu için mahkemeye çıkacaz ne yapmam gerekiyor polis asli suclu olarak şahsı yazmış beni ise yerleşim yeri dışında refrekltörsüz araç parketmekten yazmış yani bu şekil yazıyor ama neden benim alkolden ehliyetime el koyuyor yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkürler
800 TL ve 6 ay el konulma kısmında itiraz edeceğiniz bir husus olduğunu sanmıyorum. En nihayetinde alkollü olarak araba sürdüğünüzü kendiniz de kabul ediyorsunuz. Bu alkol sınırı da kanunla belirlenen sınırın üzerinde çıkmış.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
800 TL ve 6 ay el konulma kısmında itiraz edeceğiniz bir husus olduğunu sanmıyorum. En nihayetinde alkollü olarak araba sürdüğünüzü kendiniz de kabul ediyorsunuz. Bu alkol sınırı da kanunla belirlenen sınırın üzerinde çıkmış.
merhabalar aracım yol kenarında park halindeydi ve 45 dakika boyunca böyleydi 4 lü lambalarım ve stoplarım açık şekilde bekliyordum bir arkadaşımı aradım beni alması için gelip bana vurdular ben cihaza güvenmiyorum beni hastaneye kan tahliline götürün dediğimde kimse ilgilenmedi sabaha kadar bir jandarma karakolo bir polis karakolu bir hastane araları 50 km yolu 4 defa gittim geldim arkadaşla alkollü olsam uyur kalırım bişyler olur fakat yine hiç biri ilgilenmedi hastanede tahlil istedim polise git dediler ona gittim jandarma dediler oynattılar
en son sabah polis sen ne istiyon lan diye açtı kamerayı konuş dedi bende aracımın arıza yaptığını arkadaşımı aradığımı gelmesi için beklerken 4 lü lambalarım ve stoplarımın yanık olduğunu aracın motoru stop halde emniyet şeridinde beklediğimi söyledim kameraya git şmdi ne yapıyorsan yap tarzında bir cevap aldım. araç benim emniyet şeridinde sağ arkamdan vurdu polis tutanağında direk arkadan vurdu diye görülüyor arkadaşımı aradığım saat belli bu kadar kamu spotu yapıyorlar kullanamayacak durumdaysanız sağa çekin bekleyin polis jandarma yada tanıdığınızı arayın diye ee o zaman aradım polisi sağa çektim gidemicek durumdayım dedim gelsin bana ceza yazsın yardım edeceğine bumudur yani
pazartesi kaza yeri resimleri karşı taraftan alınan 11 saat sonra 0.46 alkol raporu ( aradan 11 saat sonra 2. bi rapor alınıyor ve o geçerli oluyor nasıl oluyorsa) ve emniyet şeridinde beklediğimi kanıtlayan tüm görsel ve arkadaşlarımın şahitliği ile ( telefon görüşmesi yaptığım) gidip itiraz edeceğim
not : memurun bana arabayı çekiciylemi getirdin helikopterlemi indirdin demeside bi olay neticede ben cihaza güvenmiyorum dediğimde beni hastaneye sevk etme yada götürme zorunluluğu yokmu. ilk adama üflettiği cihazı aradan zaman geçmeden başka bi hortum takarak zoraki bana üfletmesi vs. olaylar var ben kendim haklıyım demiyorum fakat deli dumrul hesabı kesilmiş bir cezayıda sormak isterim
Alkollü yaralamaya sebep verme "olası kasıt" olarak değerlendirilir. Ciddi bir dava sizi bekliyor.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Alkollü yaralamaya sebep verme "olası kasıt" olarak değerlendirilir. Ciddi bir dava sizi bekliyor.
hocam kişiye ben çarpmadım ayrıca bende kafamı vurdum çarpmanın etkisi ile fakat şimdi gel gelelim araçlar arasındaki farktan yaralanma farkı oldu ve duran arabaya 150 km ile çarpan yaralanan kişi ben değilim resimleri incelediyseniz emniyet şeridindeki arabaya sağ arka köşeden çarpıyor yani ben orda olmasam zaten kendisi yoldan çıkıyor bunlar göz önünde nasıl bulundurulmaz ve beni ciddi bir dava bekler
kısaca ben çarpmadım bana çarptılar