Yeni ev kiraladım. İçinde eksikler var tavan su akıtıyor. Eve taşınamadım. Konrat iptalini, Depozitoyu ve ilk verdiğim kirayı geri alabilir miyim?
İnşaatı yeni bitmiş bir ev kiraladım. Evin eksikleri vardı. Müteahhit yapacak dediler. Mutfak tavanını delmişler su akıtıyormuş zaten boya akmış rutubetlenmiş. Banyo camı kırıl. Mutfaktaki raflar ayarsız vs. Ev sahibi Almanya'da. Emlakçıyla görüşüp Depozito ve ilk kirasını 5 gün önce verdim. 5 gün geçti. Artık eve çıkmam gerekiyordu. Şimdi kontratı feshetme ve paramı geri alma hakkım var mı? Evin videosunu ve resimlerini çektim.
Cevap: Yeni ev kiraladım. İçinde eksikler var tavan su akıtıyor. Eve taşınamadım. Konrat iptalini, Depozitoyu ve ilk verdiğim kirayı geri alabilir miy
Acil yardımcı olursanız sevinirim.
Cevap: Yeni ev kiraladım. İçinde eksikler var tavan su akıtıyor. Eve taşınamadım. Konrat iptalini, Depozitoyu ve ilk verdiğim kirayı geri alabilir miy
İsteme hakkınız var ancak 3-5 gün içinde kendi vermedikçe alma şansınız yok.Eve çıkmayıp bu sebeplerle kontratı tek taraflı feshettiğinizi belirtirsiniz noterden ihtarname çekerek.Ondan sonra paranızı yasal faiziyle talep edersiniz.Karşı taraf itiraz ederse olay davalık olur.Karşı taraf evi bu haliyle gördü beğendi tuttu biz napalım derse, sizin evin eksiklerini gidereceklerini vaat ettiklerini belgelerle ispat etmeniz gerekir.Onu dediydi, müteahhit yapacaktı, öbürü başında duracaktı öyle söyledilerdiyi ispat etmeniz şart yoksa kira kontratı sonuna kadar sizden kira bedellerini oturmasanız da talep edebilir.Hepsini alamasa da 2-3 aylık kira bedelini sizden alabilir.Oturmayacağınız evin kontratını imzalayarak ticari olarak bir hata yapmışsınız.Bunun elbette bazı kayıpları olacaktır.En az kayıpla atlatmanız için bir avukattan yardım da alabilirsiniz ancak bunun da elbette bir takım masrafları olacaktır.
Kiraladığımda mutfakta sorun yoktu mesela. Kontratı yaptıktan 3 gün sonra gelmişler mutfağın duvarını delmişler su kaçağı varmış. Eski ve yeni halinin de resimleri tarihi ile var. Fakat şu an anlaşmaya vardık ev sahibi ile. Cevap için teşekkür ederim.