THH kararı olumsuz çıktı İtiraz süreci nasıl işler
Selamlar
internet üzerinden aldığım bir ürün STOK YOK gerekçesi ile iptal edildi.
THH kanalı ile itiraz başvurumu yaptım fakat " Dava kapsamı bakanlığımızın dava alanında değildir" diye olumsuz karar vermişler.
şimdi tüketici mahkemesine başvurmak istiyorum fakat izlemem gereken yol ve dilekçe kısmı nasıl yazlıacak bilmiyorum
yardımcı olursanız sevinirim
Cevap: THH kararı olumsuz çıktı İtiraz süreci nasıl işler
Siparişiniz iptal edilip paranız ödenmişse, açacağınız dava ile kazanabileceğiniz bir hakkınız bulunmuyor.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Siparişiniz iptal edilip paranız ödenmişse, açacağınız dava ile kazanabileceğiniz bir hakkınız bulunmuyor.
İlginiz ve cevabınız için teşekkür ediyorum
Fakat daha önce de stok olmaması sebebi ile açtığım bir davayı THH yolu ile kazandım. yani örnek olacak karar var ve ; 6 Mart 2011'de yönetmelik değişti. 27866 sayılı 'Mesafeli Sözleşmelere Dair Yönetmelik' madde 9'a şu eklendi "Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez." gibi bir ibare var sözleşmede
dilekçe ve başvuru konusunda yardımcı olursanız size minnettar kalırım
Tüketici Hakem Heyeti kararları kesin karar değildir, emsal teşkil etmezler.
Aleyhine Tüketici Mahkemesi'nde dava açılmadığı için önceki karar lehinize çıkmış.
2011 tarihli yönetmelik 4077 sayılı Kanun döneminde. Şimdi 6502 sayılı kanun yürürlükte, ona bağlı yönetmelik de aşağıdaki linkte:
http://www.resmigazete.gov.tr/eskile...20141127-6.htm
Enteresandır, onun 16. maddesinin son fıkrasının son cümlesinde benzer bir ifade var. Ancak o maddeyi bir bütün olarak okumalı.
Haklı olduğunuza inanıyorsanız, THH'ye başvuru dilekçeniz ve ret gerekçesi üzerine burada yazdıklarınızla Tüketici Mahkemesi'ne başvurabilirsiniz.
Ama bu şekilde stokta olmayan malın teslimi veya bundan dolayı tazminat hakkı kazanma şansınız olmadığını düşünüyorum.
Davayı kaybeder, mahkeme masrafları ile karşı vekalet ücreti ödersiniz.
ilginiz için teşekkür ederim Yusuf bey,
fakat şu dava için kesin kazanım gözü ile hemen kabul edecek bir sürü avukat vardır eminim.
MADDE 16 – (1) Satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin siparişinin kendisine ulaştığı tarihten itibaren taahhüt ettiği süre içinde edimini yerine getirmek zorundadır. Mal satışlarında bu süre her halükarda otuz günü geçemez.
(4) Sipariş konusu mal ya da hizmet ediminin yerine getirilmesinin imkansızlaştığı hallerde satıcı veya sağlayıcının bu durumu öğrendiği tarihten itibaren üç gün içinde tüketiciye yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirmesi ve varsa teslimat masrafları da dâhil olmak üzere tahsil edilen tüm ödemeleri bildirim tarihinden itibaren en geç on dört gün içinde iade etmesi zorunludur. Malın stokta bulunmaması durumu, mal ediminin yerine getirilmesinin imkânsızlaşması olarak kabul edilmez.
Kanun açık firma üretimi kesmediği sürece ürünü temin edip 30 gün içerisinde teslim etmek zorunda.
"6502 S.lı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun"a bir göz atmanızı isterim.
Keza buna benzer 2 tane örnek mahkeme kararıda var benim bildiğim
Alıntı:
fakat şu dava için kesin kazanım gözü ile hemen kabul edecek bir sürü avukat vardır eminim.
Söz konusu ücret ne kadar?
Kesin kazanırım diyerek alabilecek avukat çıkabilir. Sonrasını ben de merak ediyorum.