Cevap: Hakaret ve Tehdit Davası (Önemli)
Acil - önemli gibi başlıklar site kurallarına aykırı. Ben düzeltiyorum.
Az bir hapis çıkar, az bir paraya çevrilir ve HAGB'ye tabi olacağından size HAGB (hükmün açıklanmasının geri bırakılması) isteyip istemediğiniz sorulur, evet dersiniz ve ertelenir.
Belli bir süre (5 yıl muhtemelen) bir suça karışmamanız gerekir.
Aksi halde burada verilecek ceza da cezanıza eklenir.
Her duruşmaya gidin, saygılı davranın, yalan söylemeyin.
Cevap: Hakaret ve Tehdit Davası
Yok tövbe bir daha hiç bir suça karışmam :)
Şöyle bir şeyde var. Ben bu süreçte psikolojik tedavi gördüm. Hatta anneme vesayet - kısıtlı - olarak atadılar. Mahkeme heyetine bunu raporlayıp sunsam ceza almamam da bir etkisi olur mu ?
Hapis yatmayayım da para cezası ödemeye razıyım. Ama hiç bir sabıkam olmadığı için ertelemeli ceza bekliyorum. Ve diğer tarafın mahkemeye gelmeyeceğinden adım gibi eminim. Yani bir değil, iki mahkeme olur gibi geliyor. Mahkemeye gelmeyeceği içinde dava düşecek.
Ve son olarak ifademde ben küfür etmedim dedim. Mahkeme olursa yine etmedim diyeceğim. Yani nasıl başladıysam öyle devam edeceğim. Aksi halde yalan ifade vermekten de ceza alabilirim.
neden dürüst olmak yerine inkar yolunu seçiyorsun. yazılı bir kaynaktan küfür ettiğin kanıtlanmış ekran görüntüsü almıştır karşı taraf. öyle her hakaret davasında ip araştırması çıkacak diye birşey yok. facebookta cep telefonunu tanımladıysan ordan bile hesabın sana ait olduğu ortaya çıkmış veya çıkacaktır zaten. uzlaşmaya git aracı karşısında da özür dile olmuyorsa mahkemede pişmanlığını belirt ilk ifadenden vazgeçtiğini korktuğun için yalan söylediğini kabul et . inkar edersin kanıtlanır iyi halden falanda olursun. bu tür şikayetleri destekliyorum artık insanlar ekran karşısında insanlıktan çıkmamalılar.
Tamam mahkeme olursa korktuğum için yalan ifade verdiğimi söylerim. Ben küfür ettiğim sırada sorunlarım vardı. Kendisinden özür diledim ama özrü kabul edecek biri değil. Dediğim gibi mahkeme olursa karşı taraf mahkemeye gelmeyecek. İkinci mahkemeye sarsacak. Ve ikinci mahkemeye de gelmeyecek. Bu durumda dava düşer gibi geliyor. Dediğim gibi hapis yatmayayım başka bir şey istemiyorum. İsterse 10 bin para cezası versinler öderim.
Birincisi, yalan her zaman aleyhinize olur. Polise alışkın değilim, polis çağırınca panikledim, korktum yalan söyledim, ama şimdi aklım başıma geldi demek daha dürüstçe olur ve hakimler bunu göz önünde bulundurur. Eğer tahrik varsa, yani küfürün bir sebebi varsa, neden küfür ettiğinizi de açıklarsanız, beraat dahi olabilir.
İkincisi o kişi mahkemeye gelmezse zorla getirilir. Gelmemek diye bir şey yok. Belki orada "bunun için kaç defa gelmek zorunda kalacağız, zaten bir şey de çıkmayacak, şikayetinizi geri çekin" diye karşı tarafı ikna edebilirsiniz.
Aslında en güzeli kendinizi bir avukatla temsil ettirmek.
Nasılsa para veririm sorun yok diyorsunuz, Bir avukatla anlaşırsanız, sizi en güzel şekilde temsil eder, beraat dahi çıkartabilir.
Doğruyu söyleriz o sorun değil. Tahrik yok.
Ben Adana'da yaşıyorum. Kendisi İzmir'de yaşıyor. İzmir'deki savcılığa şikayet etmiş. Yani soruşma İzmir Adliyesinde bulunuyor. Mahkeme olursa ben mecburen günü birliğine İzmir'e gideceğim. Avukat tutmam için İzmir'e gidip bir avukat ayarlamam lazım. Yani biraz zor iş. Telefonla da olacak iş değil.
Ya her şeyi geçtim. Bana şunu yazın; kesinlikle hapis cezası çıkmaz yazın. Diğer cezalara razıyım. Sonuçta şimdiye kadar bir sabıkam yok. Tek canımı sıkan nokta hapis cezası çıkar mı çıkmaz mı ?
Davanın sonucu konusunda, davaya bakan hakim dışında hiç ama hiç kimse kesin konuşamaz. Bizim bilmediğimiz birçok şey olabilir. Ancak sizin anlattıklarınıza bakılırsa, hapis cezası çıkması çok ama çok düşük bir ihtimal.
Şenol Eker cevapların için teşekkür ederim.
Bu ayın 18'inde mahkemem var. Karşı taraf uzlaşmak istemedi. Kendisi İzmir'de, ben Adana'dayım. Ben Adana'da kendisi ise İzmir'de mahkemeye çıkacak. Karar ne olur sizce ? Sabıkam olmadığı için erteleme bekliyorum ama şöyle bir şey var; kendisi asker yani üsteğmen. Kamu görevlisine hakarete giriyor mu bu ? Görev esnasında küfür etmedim tabi ama işte insan korkuyor. Evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum. Bir aksi sonuç çıkar mı sizce.