kavga kasten adam yaralama
selamlar, bugün başıma talihsiz bir durum geldi ve kavga ettim. karşımdaki şahıs küfür ederek, iterek tahrik etti. bunları da karakolda anlattım zaten. vurmaya yeltendiğinde önce davranıp yumruk attım ve çenesinde zedelenme meydana geldi. dolayısıyla mahkemelik olduk, kendisi benden şikayetçi oldu ben olmadım.
karakolda şikayetçinin evraklarında kasten adam yaralama suçu olarak geçiyordu bir de.
durumum şu, bundan 4 yıl evvel de aile içi bir kavgada mahkemelik olmuştuk. o zaman hakim ceza vermiyorum dedi. 2000 tllik ceza ertelendi. buna hagb deniyor sanırım. 2013 yılında olan olayın mahkemesi 2014 de görüldü. şimdi bu durumda ben hagb'den tekrar yararlanamaz mıyım? alacağım cezanın türü ne olur? mesela para cezası alacaksam ne kadar alırım?
yardımcı olanlara teşekkürler saygılar.
Cevap: kavga kasten adam yaralama
Hagb den yararlanamaszınız. Hatta hagb açılır ve ondanda ceza alırsınız.
Alıntı:
cadoglu rumuzlu üyeden alıntı
Hagb den yararlanamaszınız. Hatta hagb açılır ve ondanda ceza alırsınız.
peki alacağım cezanın türü ne olur onu merak ediyorum? para cezası ise ne miktarda olur mesela.
Önceki 2000 TL lik ceza bundan alınan ceza da 3-4 bin gibi olsa ikisinin de hükmü açıklanacak ve sicile işlenecek.Bunları devlete ödeyeceksiniz sonra(cezaevi pek yakın bir ihtimal değil) karşı taraf tazminat davası açar da kazanırsa onu da karşı tarafa ödeyeceksiniz.Durum tahminen bu şekilde gözüküyor.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Önceki 2000 TL lik ceza bundan alınan ceza da 3-4 bin gibi olsa ikisinin de hükmü açıklanacak ve sicile işlenecek.Bunları devlete ödeyeceksiniz sonra(cezaevi pek yakın bir ihtimal değil) karşı taraf tazminat davası açar da kazanırsa onu da karşı tarafa ödeyeceksiniz.Durum tahminen bu şekilde gözüküyor.
peki ne kadar tazminat talep edebilir benden? kalkıp 20-30.000 isteyebilir mi yani?