Mal rejimine konu malın icraen satışı
Sayın hukukçular...,
2 adet nafaka(İştirak) alacağımı halen tahsil edemedim. Bunlardan 1. si 4320 sayılı yasa kapsamında takdir edilen, icraen takibi yapılan nafaka. 2. ise geçen yıl açtığım, tarafımdan feragat edilerek red ile sonuçlanmış halen kesinleşmemiş, icraen takibi yapılmış tedbir nafakası.
Yukarıdaki forum konularında da belirttiğim gibi, diğer dava kesinleşmediği halde, davadan sonraki barışma sürecinde meydana gelen yeni bir olay ile boşanma davası açtım.
Tarafımdan gerek geçen yıl ki davada gerekse yeni açtığım davada yasal mal rejimine konu ve tasfiyesini istediğim bir dükkan var.
Ancak nafaka tahsilatı hiç yapamamam, dava,avukat vs. giderlerim ile 2 çocuğumun, bakıcımın zaruri ihtiyaçları benim maddi anlamda zorlanmama neden oluyor.
Ben mal rejimi kapsamında tasfiyesini istediğim dükkanın,
a) Kira gelirinin yarısını alabilir miyim?
b) Kira gelirine haciz talep ettim. Ancak kira gelirinin yarısı zaten benim hakkım ise kendi kendime nafakayı ödüyor olacağım gibi bir sonuç doğmuyor mu?
c) Bu dükkanın icra kanalı ile satışını isteyebilir miyim?
d) Eğer bu mümkün ise üzerinde ihtiyatı tedbir bulunan gayrımenkulün tabii ki satışı sıkıntı doğuracağından, bu tedbiri kaldırıp bu kere SATIŞ BEDELİNE mahkemece mal rejimi tasfiye hükümleri ve tazminat taleplerim gereğince TEDBİR koyabilir miyim? Her halükarda ilk etapta benim birikmiş nafaka alacağımı icra dairesi öder ve kalanını boşanma davası sürecinde tedbiren hesaplarında tutar mı?
Teşekkür ederim.