Cep telefonum çalindi süreç nasil ilerler?
Selamlar.
-
Ufak bir dairemi kiraya vermek için ilan vermiştim, dolandırıcı-hırsız kişi daireye bakmaya geldi, sonra begendigini ifade edince kaporayı ödemesi için dükkanına gitmemiz gerektiğini söyledi.
-
Ben de iyilik olsun diye aracımla onu götürmeyi teklif ettim. Kendisi benimle kapalı garaja geldi, bu esnada garajın güvenlik kamerasında 15 20 saniye kadar çeşitli açılardan güzelce kayıda girdi.
-
Daha sonra arabamla onu dükkanına yakın yere götürdüğümde dükkandaki elemanı arayıp para getirmesini söyleyeceğini söyleyip telefonumu rica etti, o mevki de araç park imkanı yok, telefonu aldı konuşarak arabadan çıktı ve bir anda kalabalığın içinde kayıplara karıştı.
-
Elimde tlfun IMEI nosu, orjinal kutusu var, ilaveten hırsız-dolandırıcının kamera kayıtları var.
-
TÜm bu bilgilerle önce BTKyı aradım, bana Ankaradaki görevli, öncelikle savcılıga başvurun biz son çare olarak telefonu her tür çalıştırılmaya karşı kilitleyelim yoksa takip zor olur dedi.
-
Ben de dilekçemi ve delillerimi sayın savcıya teslim ettim. (Kamera kayıtlarını dijital olarak edemedim, sözlü beyanla ettim, garaj resmi kurum oldugundan belediyeye ait, direk bana veremediler kaydı.)
-
- Ne dersiniz, suçlu bulunur ve cezalandırılabilir mi? Böylece başkalarının da canını yakmamayı öğrenir mi?
- Söz konusu telefonumun bana dönüş şansı nedir? 1200 lira civarında öyle çok üst düzey bir telefon değildi ama manevi değeri vardı benim için.. Şu an yenisini aldım mecburen ama o model üretimden ve satıştan kalktı benzer özellikte birşey aldım.
Bu konuda hukuki görüşlerinizi veya yaşadığınız tecrübeleri paylaşırsanız sevinirim.
Vesile ile tüm forum dostlarına mübarek kadir gecelerinin hayırlara vesile olmasını dilerim.
Cevap: Cep telefonum çalindi süreç nasil ilerler?
Cihazınız Android ise cihaz yöneticisinden bulmayı deneyebilirsiniz.