Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı
Merhaba yaklaşık 2 ay önce bir pazar yerinde 2 kadını elle taciz etmekle itham edildim.Konuyu fazla uzatmayayım benim yapmadığım şikayet eden kadınlarca anlaşıldığı için şikayetten vazgeçme dilekçesi verdiler.
Şimdi sorum şu :
102/1-2. fıkra(iki kez), 106/1-2. cümle, 43/2, 53 ve 63. maddeleri diye iddaaname hazırlanmış. Davacı da K.H yazıyor.
1- Şikayetten vazgeçdikleri için bu dava düşer mi ?
2- Memur olduğum için hakkımda idari soruşturma açılır mı ?
Cevap: Sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı
1)Şikayetten vazgeçmeleri davayı düşürmez, kamu adına dava devam eder, ancak iftira attıklarını kabul ederlerse böyle bir şey söz konusu olabilir ancak o zamanda kendileri suçlamalarla karşılaşacaktır.
2)Oldukça yüksek ihtimal, ancak bu mahkemenin seyrine göre şekil alır.
Cevap için teşekkürler ancak ilgili maddede ''mağdurun şikayeti üzerine '' diye geçiyor. Bu şikayete tabii bir suç değil mi ?
- - - Updated - - -
TCK 73. md Kovuşturma yapılabilmesi şikayete bağlı suçlarda kanunda aksi yazılı olmadıkça suçtan zarar gören kişinin vazgeçmesi davayı düşürür.
Bu kapsama girmiyor mu ?
Merhaba hakkımda 102/1-2. fıkra(iki kez) 106/1-2.cümle 43/2, 53 ve 63. maddeleri diye iddaaname hazırlandı.
Müştekiler dava mahkemede kabul edilmeden önce şikayetten vazgeçme dilekçesi verdiler ancak biri muhabere yoluyla gönderildiği için 12 gün sonra geldi.Dava da kabul edildi sorum şu ;
Şikayetten vazgeçme ile bu dava düşer mi ?
Düştüğünü düşünerek soruyorum halihazırda şikayetten vazgeçilmiş bir davanın mahkemede kabul edilmesi hukuki midir ?
Konuyu birden fazla yere açmayın.Diğer yazıyı buraya taşıdım.Tehdit için dava düşer ancak cinsel saldırı zincirleme işlendiği için tam ne olur kestiremedim.Başka cevaplar beklemek yada avukat yardımı almak tavsiye edebileceğim durumlar.Esenlikle..