Memura iftiranın sonuçlanması tazminat davası
Merhaba
Velim tarafıma iftira attı ve bimer e şikayet etti. Suçlamalar delil ve şahitler dinlenerek bertaraf edildi ve dosyam soruşturmaya gerek kalmadan kapandı . Soracağım soru şu
1 öğretmene iftira isnattan
2 bimer e daha önceden de teşekkür için mesaj iletmiş sonra bunu benim hatalı davranışım için yolladığını belirtmiş 2 kere asılsız şikayet için kullandığını belirterek
3 6 yaşında sınıfımdan olmayan bir öğrenciyi şahit gösterip gerekli pedagojik ve psikolojik ortam sağlanmadan dinleyip usulsüzlük yaptılar
4 velinin şikayetinde yer alan suçlama imzaladığı sözleşmede kendisi yapacak şeklinde belirtilmiş.
5 1 haftalık psikiyatri strese bağlı reaksiyon ve 1 hafta kbb vertigo raporum var
Tüm bunlar ışığında ben ortama ne kadarlık bi tazminat davası açabilirim.
Cevap: Memura iftiranın sonuçlanması tazminat davası
Bir defa önce iftira attığını ispat etmeli savcılığa bununla ilgili suç duyurusunda bulunulmalı ve ceza çıkması sağlanmalı ardından bu cezayı dayanak göstererek tazminat davası(1000-2000 TL kadar) açma yoluna gitmelisiniz.Şikayet anayasal bir haktır.Şikayetten sonuç çıkmadı diye tazminat alınsaydı milyonlarca ceza davasının yarısından çoğu beraatle sonuçlanıyor, herkes bir yerlerden tazminat alıyor durumda olurdu.Ben etrafımda öyle bir kalabalık görüyor değilim.Dayanaksız bir dava gidip gelip masraf yapmaktan(tazminat davalarının geri ödenmeyen harçları var) başka bir şeye yaramayacaktır.
Muhakik tayin edilip savunmam alınıp sahitler dinlendi ve benim lehime dosya kapandı . Bu olay şahsi iftira değil mesleki iftira . Lehime kapanması , şahitler , veliyle yapılan yazışmalar ve şikayetin birbirinden farklı olması iftira olduğunu göstermez mi ?
Daha önce de sordum ama net cevaplamadınız,
bahsettiğiniz iftira nedir?
Bu durum karşı tarafın iftira attığını göstermez, sadece iddia ettiklerini ispat edemediğini gösterir.
Psikolojik şiddet , çocuğu ayırmışım, veliyle iletişime duvar örmüşüm , çocuğu gezide kaybetmişim vb. Mesnetsiz ifadeler.
Velinin şikayeti sonuçsuz kaldı dosya kapandı.
Bu arada dediğinizi nasıl ispatlayacağım ? İftira olduğunu. Elimdeki veriler yetersiz bu durumda. Söylediklerini ispatlayamadıysa bunun hukuki adı iftira değil midir ? Yani bu süreç sonunda hala haklı değilsem iftiraya uğramadıysam ben bunu nasıl iapatlayabilirim ?