Çıplak Görüntülerle İfşa Tehdidi
Merhaba
Başımdan geçen olay şu şekildedir.
Eniştem vasıtasıyla tanıştığım şahısla yakınlaşma yaşadım telefonuna kendi rızamla uygunsuz fotoğraflar attım. Tüm bu olanlar 3 ay icerisinde oldu. Sonra şahısla aram bozuldu bende yeni biriyle birlikte olmaya başladım. Bu esnada eniştem şahsın yanına gidip benimle yaşadığı herşeyi öğrenip resimlerimin ve mesajlarımın kopyasını kendine almış.Yeni erkek arkadaşıma, aileme, akrabalarıma göstereceğini içeren mesajlar atmış bulunmaktadır. Bunun yanında eniştemin ve resimlerimi atmış olduğum şahısın ortak bir arkadaşına daha resimlerimi vermişler (hangisi verdi bilmiyorum) bu kişi tarafındanda yeni sevgilime, aileme resimlerimi göndermekle tehdit edildim bu şahsınsa ayrıca aileme ve bana hakaret içeren mesajları, tehditleri, konuşma kayıtları bulunmaktadır. Davamı açtım yaklaşık 6 aydır soruşturma aşamasında. Bununla birlikte ayrıca eniştemin bize karşı işlemiş olduğu mala zarar verme hakaret tehdit davası devam etmektedir. Emsal davalar hakkında bilgisi olan Sayın Avukatlardan ricam, süreç hakkında nasıl bir gelişme olabilir? Şimdiden teşekkür ederim.
Saygılar
Cevap: Çıplak Görüntülerle İfşa Tehdidi
Alıntı:
Ayce34 rumuzlu üyeden alıntı
Bu esnada eniştem şahsın yanına gidip benimle yaşadığı herşeyi öğrenip resimlerimin ve mesajlarımın kopyasını kendine almış.
Eski erkek arkadaşınızın, sizin rızanız ile elinde bulundurduğu fotoğraflarınızı sizin rızanız olmaksızın eniştenize vererek ifşa etmesi TCK. 134/2 gereği özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu oluşturur. Tabi burada, eniştenizin bu fotoğrafları almak için bu kişiyi zorlayıp zorlamadığı önemli. Elinden zorla alınmış ise eski arkadaşınız hakkında dava açılmayabilir.
Alıntı:
Yeni erkek arkadaşıma, aileme, akrabalarıma göstereceğini içeren mesajlar atmış bulunmaktadır.
Eniştenizin bu şekilde attığı mesajlarda kendisine veya bir başkasına yarar sağlamanızı istiyorsa TCK 107/2 gereği şantaj, aksi halde 106/1-2.cümle gereği tehdit suçu oluşur.
Alıntı:
Bunun yanında eniştemin ve resimlerimi atmış olduğum şahısın ortak bir arkadaşına daha resimlerimi vermişler (hangisi verdi bilmiyorum) bu kişi tarafındanda yeni sevgilime, aileme resimlerimi göndermekle tehdit edildim bu şahsınsa ayrıca aileme ve bana hakaret içeren mesajları, tehditleri, konuşma kayıtları bulunmaktadır.
Bu resimleri veren kişi, TCK. 134/2 gereği özel hayatın gizliliğini ihlal suçunu işlemiştir. Kimin verdiği tespit edilemezse ikisi (enişte veya eski erkek arkadaşınız) de bu suçtan beraat eder.
Yine bu 3. şahsın, bu şekilde attığı mesajlarda kendisine veya bir başkasına yarar sağlamanızı istiyorsa TCK 107/2 gereği şantaj, aksi halde 106/1-2.cümle gereği tehdit suçu oluşur.
Soruşturma süreci için 6 ay çok uzun bir süre sayılmaz. Süreç içerisinde incelenmesi gereken telefon kayıtları, toplanması gereken şüpheli ve tanık ifadeleri düşünüldüğünde soruşturmanın halen devam etmesi normaldir.
Cevap: Çıplak Görüntülerle İfşa Tehdidi