Kooperatif daire ve borcumu müteahhite devretmiş.
Merhaba,
2005 yılı başında girmiş olduğun kooperatifin 3. etap kurasına katılıp hisseme karşılık olan bir adet daire aldım.
Yapı için tüm borçlarımı 2011 yılında bitirip, çevre düzenlemesi ve ev içi dekorasyon konusunda çıkan borcumu 36 senet şeklinde taksitlendirdik, tapu yu borç bitiminde almak üzere, dairemi 2011 yılındı teslim aldım ve orda ikamet etmekteyim.
Yapılan 36 senetler 2011- 2014 yıllarını kapsıyor. Senetlerin 13 tanesi ödendi. Bu ödenen senetlerde sıra numarası ve tarihlerde oynama yapıldığını fark ettiğimiz için ödemeleri durdurduk. Borcun tamamını kapatıp tapuyu almak için gittiğimizde firma iflas ettiği, dairenin üzerine bir çok firma tarafından tedbir konduğu ve bu nedenle beklememizi söylediler.
Firma bu ay bizimle tekrar iletişime geçti ve iflas erteleme yoluyla tedbirleri kaldırdıklarını ve borcu kapatarak tapuyu alabileceğimizi ve bu konuyu konuşmak için ofislerine gelmemiz gerektiğini söylediler.
Emin olmak için tapu dairesine gidip dairenin durumunu sorguladığımızda, daire şu şekilde süreçlerden geçmiş;
-Kooperatif senetleri yaptıgımız yıl (2011) dairemi kendi müteahhitlik firmaları üzerine tescillemiş.
-Daire üzerine gelen tedbir bu firmanın 2014 yılında iflası üzerine gerçekleşmiş. (27. senet ödemesine denk geliyor)
-Tedbirler 2017 yılında iflas erteleme yoluyla kaldırılmış.
Ofislerine gittiğimde, bana kalan senetler dışında ortada olmayan bir borç çıkarttılar ve kalan senet borçlarını faizi ile istediklerini söylediler ve artı olarak yapılmış senetler ortada olmadığını söylediler. Bu borcu kabul etmediğimi söylediğimde dairemi başka birinine satmakla tehdit ettiler. Senetlerin borcunu ödemem durumunda bana senetler iade edemiyorlar.
Bu durumda nasıl ilerlemem gerekiyor.
-
Uzun yazı ve imla hatalarım için özdür dilerim.
Teşekkür ederim, İyi günler diliyorum.
Cevap: Kooperatif daire ve borcumu müteahhite devretmiş.
Konuyu anlayamadim . Kooperatif resmi bir kooperatifmi ??