Cevap: Gelir kaybı davası
Bir defa çalışmadığınız 2 senenin maaşının peşine şu anda düşmeniz doğru olmaz.Çünkü henüz ortada ispatlanmış bir haklılığınız anladığım kadarıyla yok.Evvela bu firma sizi haksız yere işten çıkardığını kabul etmeli, bu da o ülkede açacağınız ve haklılığınızı ispat edeceğiniz bir dava yoluyla olur.Sonra bu haklılığınıza dayanarak hak kayıplarınızın telafisi için başkaca dava yollarına gideceksiniz.Çalışmadığınız zamanın parasını çalışıyor gibi alamazsınız ancak tazminat, işe dönüş vs. olabilir.Ben haksız yere çıkarıldım diye kendi kendinize söylemenizin ne burada ne orada hiç bir anlamı yok.Olay ülkemizde olmadığından uluslararası hukuk danışmanlığı yapan o ülkenin kanunlarına ve işleyişine hakim bir avukatla çalışmalısınız.Ancak haklılığınıza ve ilgili ülkenin hukukuna %100 güvenmiyorsanız bu işlere girmenizi pek tavsiye etmem.Zira bu şekilde(ihtimal işin içine konsolosluk ilişkileri, ülkenin resmi dilinin ciddi şekilde hukuki tercümelerinin olduğu yazışmalar) uluslararası boyutta bir hukuki desteği profesyonel şekilde almak isterseniz 2-3 yıllık maaşın fazlasını zaten bu işe harcamak zorunda kalacaksınız.
Özetle durum eğer kendi iddianızdan ibaretse(resmi tutanakta ve ceza maddesinde evrakta sahtecilikten sınır dışı edildim ama böyle bir şey olmadı) sonuç almak şöyle dursun böyle bir suç ile sınır dışı edilmiş birinin derdini anlatabileceği bir yerler bulması(konsolosluğa mı yazacaz, kalkıp ülkeye mi gidecez) dahi mümkün görünmüyor.