Tüketici Hakem Heyeti Kararına Firma Uymuyor
Öncelikle şunu belirteyim sitenize yeni üye oldum eğer sorumu yanlış yerde soruyorsam özür dilerim benim sıkıntım ayıplı hizmet aldığım internet dağıtım firması Türknet'i Tüketici Hakem Heyetine verdim ve tahhüt cezası ödemeden sözleşmemi tek taraflı bitirebileceğime dair lehime bir karar verildi bunu firma müşteri hizmetlerine gerek telefon gerekse eposta yoluyla bildirdim Hakem Heyetide mutlaka tebligat göndermiştir herhangi bir itiraz olmadı ve karar kesinleşti bende başka bir internet firmasıyla sözleşme yeniledim ve bunu tekrar Turknet firmasına bildirerek Hakem Heyeti kararını hatırlatarak tahhüt cezası kesemeyeceklerini hatırlattım tüm bunlara rağmen firma bana 422₺ fatura kesmiş elimde hakem heyeti kararım var faturayı halen ödemedim günü gelmedi ben bu faturayı ödemezsem herhangi bir hukuki yaptırımla karşılaşa bilirmiyim yada faturayı ödeyip firmayı icrayamı vereyim teşekkürler.
Cevap: Tüketici Hakem Heyeti Kararına Firma Uymuyor
Merhabalar.
İlk başta ilgili faturalarınızı ödeyiniz ki sonra haksız yere borçlu durumuna düşmeyiniz.
Faturalarınızı ödedikten sonra Hakem Heyetinin kararı ilgili Firmaya tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 iş günü geçmesini öncelikle bekleyiniz. Eğer ki Kararının üzerinden 15 iş günü geçmesine rağmen ödeme yapılmaz ise en yakın İcra Müdürlüğüne giderek icra işlemlerini başlatmaya hakkınız vardır. İcra Müdürlüğü nezdinde Yapacağınız tüm işlemler için sizden masraf alınır ama alınan tüm masraflar alacağınıza eklenerek karşı taraftan tahsil edilecektir. Üstelik Hakem heyetinin Kararında yazan 422 TL tutar üzerine yasal faiz(Yıllık bazda %9 ) işleyecektir.
VEYAHUT
422 TL cezai ücreti ödemeyiniz; bu sebeple Firma, sizi icraya verecektir. Söz konusu icra Müdürlüğü size tebligat yaptığı zaman 7 gün içinde dilekçe ile borca itirazda bulunabilirsiniz. Bu itirazı yaparken Hakem Heyetinin kararını, itiraz dilekçenize ek yapınız.
Not: Gelişmeler hakkında bu yere bilgi vermenizi rica ediyorum. Ancak bu ricamı büyük ihtimalle dinlemeyeceksiniz !
İki secenek var ama ikincisi riskli en iyisi faturayı ödeyip firmayı icraya vermek bunu yapıcam sonucunu buraya da yazıcam ki bu firmalar insanlarla kukla gibi oynamasın insanları tahhüt tehtidiyle esir almasın belki örnek alınıp bir iki insan haksız uygulamadan kurtulur teşekkür ediyorum
Alıntı:
Kürşat Atakan AYTAÇ rumuzlu üyeden alıntı
İki secenek var ama ikincisi riskli en iyisi faturayı ödeyip firmayı icraya vermek bunu yapıcam sonucunu buraya da yazıcam ki bu firmalar insanlarla kukla gibi oynamasın insanları tahhüt tehtidiyle esir almasın belki örnek alınıp bir iki insan haksız uygulamadan kurtulur teşekkür ediyorum
Tercihi size bıraktım.
Şunu unutmayın: Elinizde Hakem Heyetinin kararı var, bu sizi hukuki açıdan elinizi güçlendirir.
Faturayı ödedim BTK ya bir kaç kaz şikayette bulundum ve firmayı İcraya vereceğimle ilgili sürekli eposta göndererek ikaz ettim ama işlerimden dolayı bir türlü fırsat bulamadığımdan İcraya veremedim aradan 2 ay geçti pes etmek üzereyken firma temsilcisi beni arayarak iban numaramı istedi ama 1 ay daha oyaladı bu süre içinde de sürekli gerek epostayla olsun telefonla olsun ikaz etmeye devam ettim ödemediler sonunda artık icra müdürünün yanındayım bir saat süre verdim blöf yaptım ve param yatırıldı çok şükür
Ödemeseydiniz de olurdu.
Benzer bir durum benim başıma gelmişti Vodafone ile. İlamsız icra takibi başlattılar ve hakem heyeti kararını ibraz ederek durdurdum.
Elinizdeki hakem heyeti kararında yazdığı gibi firma Tüketici Mahkemesine 1 hafta içinde itiraz etmediği sürece kesindir.
Yani firmanın açabileceği olası icrayı itiraz ederek durdurabilirsiniz. Açacağı itirazın iptali davasında da hakem heyetinin bu miktarı sizin borcunuz olarak kabul etmediğini delil olarak sunabilirsiniz. ( bir de şu varfirma kötü niyetli olarak icra takibinde bulunduğu ve kötü niyetli olarak itirazın iptali davası açtığını kanaat ederse, mahkemenin reddettiği alacak miktarının %40’ından az olmayan bir tazminata mahkum edilebilir.)