Adli tıp raporu yanlış verilir mi?

Merhaba. 22 ay önce bir kasten yaralama olayı gerçekleştirdim. Yaralama karşı tarafın avuç içe geldi(bıçak darbesi).ve sinirlerinde zarar oluştu ve hastane masrafları dahil herşeyi karşılayıp tedavi ettirdik.en başta parmağında küçük aksaklıklar oluyordu, ama tedavi sonucunda iyileşti şuan ise mahkeme kati raporu istiyor sorum şu yaraladığım kişi çıkıp eli normal olduğu halde kati rapordu elimi kullanamıyorum diye bir rapor alabilir mi?

Cevap: Adli tıp raporu yanlış verilir mi?

Kişi, kendi seçeceği herhangi bir özel hastaneden değil, mahkemenin gönderdiği Adli Tıp'tan rapor alacak.
Dolayısıyla rapora aksini ispatlayana kadar itibar etmek gerekir.
Eli kullanıp kullanamamak ise kişinin kendi beyanından çok muayene ve testlerle ortaya çıkacak bir durumdur.

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim Yusuf bey. Dediğiniz gibi testlerle 
Muayene olacağını biliyorum örneğindeki ilk testinde benim dayım yanındaydı asli tıpa gittiklerinde ve şahısa
 orda doktor bazı sorular yöneltti örneğin yumruk yapabiliyor Musun şu hareketi yap gibi ve orda hepsini yapmasına rağmen hakim tekrar rapor istedi benim korkum doktor yine aynı soruları yöneltir ve onun cevabı hayır yapamıyorum hissetmiyorum gibi şeyler olursa ..

Ona bir şey demek güç çünkü bu tip muayeneler zaman zaman hastanın gözlerini kapattırıp hangi parmağına dokundum, 3. parmağını kaldır, serçe parmağını kıvır vs. diye yapılıyor.Adam yapamıyorum, hissetmediğim yerler var vs. derse kimse ona sen aslında yapıyorsun/hissetmiyorsun, bilerek böyle yapıyorsun diyemez.Tek dayanak ilk rapor olur.Ancak yapacak olsa ilk raporda da yapardı diye düşünüyorum.Şu aşamada bundan daha fazla denebilecek bir şey yok.