-
Zorla tayin hk.
Merhaba, iyi akşamlar. Öncelikle bekar ve ailemle yaşayan birisiyim. Bir devlet bankasında çalışmaktayım. İstemediğim bir il ve tayin konusunda bilgi almak istiyorum. Şubede fazla personel olması nedeni bölge müdürlüğü zorunlu(zorla) tayin yapmayı düşünmektedirler. Önümüze seçenek sundular ve kendi rızamız ile yapmamızı gerektiğimizi, rızamız olmaz ise kendileri belirleyeceklerini belirttiler. Ben ilk şubeye girdiğimde kadromuz tamdı. Aynı pozisyonuma bir kişi bizden sonra başka bir ilden bize tayin edildi. Ve pozisyonumuz bir fazlaya döndü. Aynı pozisyonumda ki diğer arkadaş askere gitti, askerlikten dönünce şimdi bekar olanlara il dışına tayin istemesi için baskı yapılıyor. Ancak biz işe girerken 5 yıl zorunlu çalışmamız gerektiği, tayin olamayacağımızı beyan etmişlerdi ve sözleşmede var olduğunu söylemişlerdi. Sözleşmede bu 5 yıl çalışma zorunluluğum yazıyor mu yazmıyor mu tam bilmiyorum. Olası bir tayin durumunda bu atamayı dava etsem bir sonuç alır mıyım? Karar benim lehime çıkarsa işveren iş akdimi feshedebilir mi? Nasıl bir yol izleyebilirim bu konuda. Avukat tutmam gerekli midir, yoksa devlet bir avukat verir mi? . Teşekkürler.
Düzenleme : Bu arada 5 yılımın dolmasına daha vardır.
-
Cevap: Zorla tayin hk.
Çalıştığınız bankaya ilişkin kanun ve yönetmeliklerle işe girerken imzaladığınız sözleşmeye bakılmadan net bir şey denemez.
Öncelikle bankadan imzaladığınız sözleşmenin bir kopyasını istemekle başlayın.
Banka çalışanı olarak elde ettiğiniz düzenli maaş nedeniyle, hukuk davaları için "adli yardım"a başvuru şartlarını taşımadığınızı düşünüyorum. Davayı avukatla takip ettiğiniz takdirde vekalet ücretini kendiniz ödemek zorundasınız.
Ancak hakkınızda bir tayin işlemi olmadan açabileceğiniz bir dava şu an için bulunmuyor.
-
Cevap: Zorla tayin hk.
Farzedelim bu tatin gerçekleşti ve bu sözleşmede bu şartım var. Neler yapılabilir?