Apartman girişinin kapatılması ( park sorunu )

Merhaba,
Bir süredir bu konuyu inceliyorum ama benzer bir şeye rastlamadığım için sormak istedim.
Apartmanımız yol seviyesinden 1-1.5 metre aşağıda. Merdivenlerden kaldırıma çıkıyoruz ama tam önümüzde sürekli araba oluyor. Yola çoğu zaman kaldırımın ucuna giderek inebiliyoruz. Apartmanda annem ve babam dahil 70 yaşın üzerinde yaşlı insanlar var. Geçenlerde kendimde bir sorun yaşadım ambülans gelse sedye geçirecek yer yok. Belediye geçtiğimiz yıllarda yol ve kaldırım çalışması yaptı. bu esnada kaldırımın apartmana giriş bölümünü alçak yaptı. Yani bebek arabası vs. kaldırmadan apartman girişine gelebiliyoruz. Soruma gelecek olursak ben tam apartmanın önüne 1-1.5 metre ara ile 2 tane sabit duba yapsam sıkıntı yaşar mıyım ? Tek amacım apartman önünün açık kalması kendi aracımı park etmek değil.

Cevap: Apartman girişinin kapatılması ( park sorunu )

Sayın SeMPo;
Kat Mülkiyeti Kanununa tabi anayapıya ait ortak yerler üzerindeki kullanma ve tasarruf hakkı bu binanın tüm kat maliklerine aittir. Kat malikleri kurulunun alacağı karar ile bina içinde (çıkışında) söz konusu işlem yapılabilir.
Ancak;
Anayapının dışında ve anayapıya ait olmayan kamusal alanlarda her ne gerekçe ile olursa olsun bu tür işlemler yapamazsınız. Cadde, sokak, kaldırım vb, yerler üzerinde, yaya ve trafik akışını engelleyici duba, mantar, zincir, reflektör, çiçeklik ve benzeri şeyleri koymanın cezai müeyyidesi vardır. (Karayolları Trafik Kanunun, Belediye Kanunu vb. )
Sayın SeMPo;
Bina çıkışının değişik tarihlerde fotoğraflarını çekin ve ambülans, itfaiye ve benzeri acil durumlarda yaşanabilecek sıkıntılarınızı da dile getiren bir dilekçe yazarak (cadde, sokak ve kaldırımın bakım ve onarımından sorumlu) ilgili belediyeye müracaatta bulunun. İzin verilmesi halinde söz konusu işlemi yapın. Aksi takdirde sıkıntı yaşayabileceğiniz gibi sorumluluk altına girersiniz.
Saygılar. 
(Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Bilgi paylaşımıdır. Doğruluğu tartışılır.)