Dün kira sözleşmesi imzaladım bugün çıkmak istiyorum(Evi İkiye bölmüşler)
Merhaba,12.06.2017 tarihinde bir kira sözleşmesi imzalayıp evi 2 ay süresince tuttum.Fakat evden çok rahatsızım ev sahibi bir adet daireyi ikiye bölüp 1+1 şeklinde yasal olmayan koşullarda kiraya vermiş.Bunu yan dairedeki insanlar eve gelince anladım çünkü ne konuşsalar benim yanımda konuşuyorlarmış gibi duyuluyor.Kiranın ilk ay ücretini peşin ödedim fakat çıkmak istiyorum.Bu konu hakkında yapabileceğim bir şey varmı acaba ?
Cevap: Dün kira sözleşmesi imzaladım bugün çıkmak istiyorum(Evi İkiye bölmüşler)
Değerli Üyemiz,
Ev Sahibine, noter kanalıyla fesih ihbarnamesi çekeceksiniz. İlgili ihbarname metninde şunlara vurgu yapacaksınız: Evle ilgili olarak belirtmiş olduğunuz tüm rahatsızlıkları ve ayıpları net biçimde belirterek Borçlar Kanunun 304, 306 ve 305 maddeleri gereğince ayıplar nedeniyle Kira sözleşmeyi fesih (İptal ) ettiğinizi noter kanalıya bildirmeniz gerekiyor. Bahsi geçen İhbarnameyi bir Avukat yardımıyla göndermeniz de yarar vardır. Aksi takdirde Kira Sözleşmenin bitiş tarihinden önce keyfi olarak fesih ettiğiniz için yeni Kiracı gelene kadar geçen sürelerin Kira bedellerini Ev sahibine ödemek mecburiyetinde kalabilirsiniz !
Cevap: Dün kira sözleşmesi imzaladım bugün çıkmak istiyorum(Evi İkiye bölmüşler)
Öncelikle "yasal olmayan koşullarda kiraya vermek" ifadenizin tam doğru olmayacağını söyleyebilirim.
Evde iskana aykırı bir takım tadilatlar yapılmış olabilir ancak bir evin mesela sadece bir odasının kiraya verilmesine engel bir durum yok. Sizin kiralanan taşınmazda öne sürebileceğiniz tek kusur "yan dairede konuşulanların yanınızdaymış gibi duyulması". Ama bunun da sübjektif bir durum olarak ispata muhtaç olduğunu söylemeliyim.
Bu nedenle öncelikle evi kiraya veren ile temasa geçip uzlaşma yoluyla halletmenizi tavsiye ederim.
Yukarıda bahsedilen şekilde fesih bildirimi elbette hukuki yolları başlatmak için gereklidir, ancak karşı tarafın buna karşılık olarak yapabilecekleri düşünüldüğünde sonuçta iki aylık kiraya ek olarak yargılama giderleri ve karşı vekalet ücreti de ödemek zorunda kalabilirsiniz.