Belediye ye ait bir işyerinin tahliyesi
Merhaba ben belediyeye ait bir işyerinde kiracı olarak oturmaktayım 2002 yılında bunda önceki belediye başkanaı beni tahliye etmek için dava açtı ama hiçbir haklı nedeni olmadığı için çıkaramadı mahkeme redetti tahliye talebini. O gündür bugündür tevdii merciii olarak bankaya kiralarımızı yatırıyoruz ve o tarihten itibaren belediye kontratımızı yenilemiyor ve tahliye talebinde de bulunmuyor.
Bu sene ise bir dernek benim oturduğum işyerini takas talep ederek almak istediğinin belediyeye iletiyor belediyede meclis gündemine alıyor ve bir karar varamadan başka bir toplantıya erteliyor.
1. Belediyeye ait bu işhanındaki işyerinin tapusu bulunmamaktadır binada kat mülkiyeti tesis edilmediği için tapularıda çıkmamıştır. Çünkü belediyenin bina yaptığı arazi de hazinenin de hissesi bulunmakta ve bugüne kadar sattığı işyerlerinede tapu devrini yapamamaktadır.
Burda benim sorum şu olacak bu takas neticesinde tapu almadan mal iktisap edilmemiş olacağı için beni gayyrimenkulden tahliye edebilirlermi.
Yeni malik mi beni dava edebilir yoksa belediye tahliye davası açıp beni tahliye ettikten sonramı onlara işyerini devreder.