Hapse girermiyim çok korkuyorum
Merhaba Arkadaşlar ben 2001 doğumluyum 2013 14 15 yılllarında yaşanan bilişim suçları olaylarıyla yargılanıyorum kredi kartı suçu dosyam vardı 3 sene HAGb verildi (2014deki suç) sonra 2015 yılında bi dosya daha geldi dosyada benden başka 7 kişi daha vardı bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık olarak suça sürüklenen çocuk diye yargılandım dosya kapndı ancak açan kişi itiraz etti ve 2 gün sonra orduda mahkeme var tabi katılamayacağım ancak hapse girmekten çok korkuyorum çocuk aklımla yaptım geleceğimi düşünmedim yabancı dil öğrencisiyim ileriye dönük birsüür hayalim vardı ancak çok korkuyorum nolur yardım edim hapse girermiyim
Cevap: Hapse girermiyim çok korkuyorum
Merhabalar.
İsnat edilen suçlar ciddi derecede kötü neticeler yaratabilir. Üstelik daha önce size, HAGB kararı verilmiştir. Denetim süresi içinde kasten yeni bir Suç işlediğiniz için ertelenen cezanızın gereği yapılacaktır.
Şayet Mahkemeye katılmaz iseniz zorla Mahkemeye getirileceksiniz.
Ayrıca HAGB kararı verilirken denetim süresi en az 5 yıl olur. Hal böyle olmasına karşın size nasıl olur da 3 yıl denetim süresi verilir ? TCK 51 ile karıştırmayınız.
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
İsnat edilen suçlar ciddi derecede kötü neticeler yaratabilir. Üstelik daha önce size, HAGB kararı verilmiştir. Denetim süresi içinde kasten yeni bir Suç işlediğiniz için ertelenen cezanızın gereği yapılacaktır.
Ayrıca HAGB kararı verilirken denetim süresi en az 5 yıl olur. Hal böyle olmasına karşın size nasıl olur da 3 yıl denetim süresi verilir ? TCK 51 ile karıştırmayınız.
Yanlış yazmışım Hagb kararın2016da verildi ben 2015 den sonra suç iişlemedim davalar 13 14 15 yılından.Öncedende mahkemem oldu gitmedim nasıl zorla götüreleceğim ? (Hagb kararı verilen mahkeme)
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
Bide ben izmirdeyim mahkeme orduda
Duruşma gününden önce İzmir Adliyesi'ndeki nöbetçi ağır ceza mahkemesine veya çocuk ağır ceza mahkemesine başvurarak (Ordu'daki davanın görüldüğü mahkeme türü hangisi ise) ORdu'daki duruşmaya katılamayacağınızı, ifadenizi talimat veya SEGBİS (sesli görüntülü bağlantı) yoluyla vermek istediğinizi bildirin.
Böylelikle gitmeden de davada ifade verebilirsiniz.
Avukatla takip etmeniz hak kaybını önleyecektir. Ama avukatınız olsa bile duruşmaya katılmak zorundasınız.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Duruşma gününden önce İzmir Adliyesi'ndeki nöbetçi ağır ceza mahkemesine veya çocuk ağır ceza mahkemesine başvurarak (Ordu'daki davanın görüldüğü mahkeme türü hangisi ise) ORdu'daki duruşmaya katılamayacağınızı, ifadenizi talimat veya SEGBİS (sesli görüntülü bağlantı) yoluyla vermek istediğinizi bildirin.
Böylelikle gitmeden de davada ifade verebilirsiniz.
Avukatla takip etmeniz hak kaybını önleyecektir. Ama avukatınız olsa bile duruşmaya katılmak zorundasınız.
çocuk ağır ceza mahkemesi ne alaka? ben çocuk mahkemesinde yargılanıyorum ve bu ifade verebileceğim bi mahkeme değil sonucun görüleceği mahkeme
- - - Updated - - -
Bu arada dava kağıtlarını buldum 23/10/15 tarihinde yeterli delil bulanamadığı için kovuşturma verilmiş ancak kişi itiraz etmiş 14 hazirandada karar verilecek
Alıntı:
xantares rumuzlu üyeden alıntı
çocuk ağır ceza mahkemesi ne alaka? ben çocuk mahkemesinde yargılanıyorum ve bu ifade verebileceğim bi mahkeme değil sonucun görüleceği mahkeme
- - - Updated - - -
Bu arada dava kağıtlarını buldum 23/10/15 tarihinde yeterli delil bulanamadığı için kovuşturma verilmiş ancak kişi itiraz etmiş 14 hazirandada karar verilecek
Değerli Soru Soran Üyemiz,
Beyanlarınızdan olayın içeriği hakkında kesin, net bilgiler elde edemedim. Bu nedenden ötürü size gönderilen İddianame başta olmak üzere tüm evrakların resmini bu yere (Ad ve soyadı gibi özel bilgilerinizi kapatmak/gizlemek şartıyla.) koymanızı rica ediyorum.