İki ortaklı limited şirkette ortaklar arası anlaşmazlık hali
Öncelikle merhabalar;
Başlıkta belirttiğim üzere iki ortağı olduğumuz bir işletmemiz var. Ben %40 hisse sahibiyim, diğer ortağım %60 hisse sahibi ve şirket müdürü. Diğer ortağımın -başka bir tabiri olmadığı için özür dileyerek söylüyorum- işletmeye çökme girişimi var. Hakkımın çok çok altında tekliflerle tehdit usulü yaptırımlara zorluyor. Bu durumda yasal olarak haklarım ve izlemem gereken yol nedir?
Şimdiden teşekkür ederim.
Cevap: İki ortaklı limited şirkette ortaklar arası anlaşmazlık hali
Beş para etmez forumunuza da sizden medet umup da bekleyen kafama da ..
Buraya ne ara danışmanlık ücreti ödedin kalkıp hakaret edip hesap soruyorsun.Bu kafayla daha çok böyle buhranlar yaşarsın.Burada yerin yok.
Alıntı:
Anonimbey rumuzlu üyeden alıntı
Beş para etmez forumunuza da sizden medet umup da bekleyen kafama da ..
Cümleye Değerli Üyemiz diyerek başlamaya utanıyorum ama nezaketen dedim say !
Siz, kim oluyorsunuz da hiç bir çıkar ve menfaat beklemeksizin gönüllülük esasına dayalı bir foruma karşı mesnetsiz cümleler kuruyorsunuz ! Haddinizi biliniz !
Çok detaylı bilgi istiyorsanız Hukuki danışmanlık ücreti ödeyerek herhangi bir Avukattan destek alabilirsiniz. Üç kuruş vermemek için hem ortaklık yapınızı kendi HATALARINIZLA bozuyorsunuz hemde bu foruma laf atıyorsunuz. Siz, önce kendi kapınızın önündeki pisliği temizleyin !!
Öyle 1 hafta sabredemeyen bir şahıs, kesinlikle TEK BAŞINA ticaret yapamaz, yapsa bile iflas eder ! Bu sebeple %60 hisseli ortaklığınıza, sabah ve aksam teşekkür borcunuz vardır ! Derhal gidin, ona teşekkür ediniz. Zira sizin gibi bir şahısla ortaklık kurduğu için.
Saygıdeğer editör ve üyelerimiz egoist anonim beye gerekli cevabı vermiş. Başka diyecek birşey yok bu vatandaşa... Ancak bu forumu görüp de sorunun cevabını merak edenler için kısaca bir cevap vereyim. Limited şirketlerde bir ortak ortaklıktan çıkma davası açabilir. Ancak haklı sebeple ortaklıktan çıkmak mümkündür. Haklı nedenlere örnek olarak şirketin içini boşaltmak, şirketin malvarlıklarını şahsi çıkarlarına kullanmak, diğer ortaklara hesap ve bilgi vermemek gibi olaylar gösterilebilir... Bu durumda Asliye Ticaret Mahkemesinden ortaklıktan çıkma ve hissenin gerçek değerinin tespiti ile hissesinin kendisine ödenmesini talep edebilir. Şirket hissesinin rayiç değeri tespit edilirken tek başına sermayeye bakılmaz. Bilançoya, aktife pasife ve tüm ticari defterlere bakılır ve buna göre şirketin gerçek değeri belirlenerek paydaşın payı tespit edilir...