Tazmınat davası (gelir belgesiz kredilerle ve yüksek kredi kart limitleri ile yüklü borç altına itildim..)
Toplam dört tane hiçbir belgesiz kredilerle ve yüksek kredi kart limitleri ile yüklü borç altına alındım..Forumda buna benzer bir konuda bankaların kredi verirken müşterinin gelirine göre kredi verebileceğini ve kart limitlerini de gelirine göre ayarlayabileceğini okumuştum..Bu durumda gelir belgesiz kredileri sildirip tazminat davası açma düşüncesindeyim..Şansım nedir..Şu an icraya verilmiş durumdayım..
Cevap: Tazmınat davası (gelir belgesiz kredilerle ve yüksek kredi kart limitleri ile yüklü borç altına itildim..)
Sıfır(0)
Ülkede şu an borçlu durumda borcunu ödeyemeyen milyonlar var.Çoğu sizle benzer durumda.Banka ödeme gücü olmayan birine(yani yanlış kişiye) borç verme gibi bir hata yaparsa icraya gittiğinde alacak bir şey bulamayacağı için soğuk su içmek suretiyle hatasının bedelini ödemiş olur.Parayı harcayan sizsiniz, hem borçları sildirecek hem üzerine tazminat alacaksınız.Böyle bir hak, hukuk ne bu ülke de ne Dünya üzerinde bir yerde bulunuyor değil.
Cevap: Tazmınat davası (gelir belgesiz kredilerle ve yüksek kredi kart limitleri ile yüklü borç altına itildim..)
peki bu şartlarda ve durumda..banka en kötü ihtimalle ne yapabilir...Ben kararlıyım bu konuda ..Daha öncede konu başlıkları açarak konuyu dile getırmıstım forumda..Sağolsun yardımcı olanlarda olmuştu..Ama bir türlü bazı durumlardan açamadım davayı..Peki sildirmem yada tazmınat açmam ki mağdur edildim hiç şansımın olmadıını mı düşünüyosunuz..Yoksa ihtımal verip şansımı denememi onerirmisiniz.
Burada Bankaların Avukatlığını yapacak değilim ama Yiğidi öldür, hakkını vermek gerekir.
İlgili Banka, sizin kapınıza gelerek cebren (Zorla.) borç para vermedi ! Siz, kendi iradenizle onlarca yazılı evraklara imza atarak çeşitli borçlar aldınız ve bu işlemin her safhasını idrak ederek yaptınız. O halde zere kadar Bankayı suçlamak doğru değil, Hukuki açıdan da kabul edilmez bir durumdur.
Ancak Mezkur Banka; sizin haberiniz ve imzanız olmaksızın borçlu duruma getirirse burada haklısınız ve Hukuk düzeni bu noktada sizi korur.
Öz eleştiri yapmaya davet ederek saygılarımı, sevgilerimi sunarım.
Hani herkes kendini haklı görür belli bir dereceye kadar ama "Bana gelirim yokken kredi verdiler, ben de harcadım. Mağdurum, tazminat istiyorum" demek... Gerçekten pes artık...
Daha önce de bu "büyü meselesi"ni gündeme getirmiş ve cevabı almıştınız.
Tekrar tekrar sormanız istediğiniz cevabı almanızı sağlamayacak.
Psikolojik destek almanız da faydalı olabilir.
Eski mesajlarınıza ve verilen cevaplara bakınız.
İstediğim cevabı almak için değil benim konuyu açma sebebim..Evet daha önceki açtığım mesele ile aynı mesele..Konu hakkında net bilgi almak için açtım konuyu tekrar.Bankaların kredi verirken gelire göre kredi vermesi lazım.. Zannedersem işin bu kısmı kesin...Bu saatten sonra ben ne yapabilirim onun derdindeyimAnlattıklarımda da zerre kadar yalan yok. .Teskler..
Konuyla ilgili net bilgi size daha öncede verildi.Böyle bir şey söz konusu olmadığı gibi bunları iddia etmek yuh artık dedirtecek kadar abes.
Yani borcunu ödeyebilen/ödeyen eşek gibi çalışıp ödeyecek, çalışmayan/ödemeyen/ödeyemeyen hop borcunu sildirip bir de üstüne tazminat alacak.Böyle bir şeyin olamayacağı sanırım bir ortaokul öğrencisi dahi söyleyebilir.Ayrıca böyle bir şey oluyor olsa bu durumdaki milyonlar her halde bir şekilde bunu uygular.Yazılanlar gayet net.Anlamaya çalışır, anlamak isterseniz cevabınızı almış olacaksınız.Ya bir de şu var bu var diye aynı şeyi döndürüp dolandırıp yazmanın size faydası olmadığı gibi forum kirliliğine yol açtığı için bizlere ve forumumuza zararı vardır.Yeterince aydınlatıcı yazdığımı düşünüyorum.Esenlikle..
Alıntı:
Can Hüseyin rumuzlu üyeden alıntı
İstediğim cevabı almak için değil benim konuyu açma sebebim..Evet daha önceki açtığım mesele ile aynı mesele..Konu hakkında net bilgi almak için açtım konuyu tekrar.Bankaların kredi verirken gelire göre kredi vermesi lazım.. Zannedersem işin bu kısmı kesin...Bu saatten sonra ben ne yapabilirim onun derdindeyimAnlattıklarımda da zerre kadar yalan yok. .Teskler..
Bankaların, Gelire göre Kredi vermesi gerektiği argümanı/Savunmanızın çıkış noktasıyla ilgili açıklamak yapmak isterim:
Bankacılık Sistemi Ekonomik düzenin bel kemiğidir, bu kemik kırılırsa 2001 ve 1997 Ekonomik krizleri olur. Bu durumu başta Hükümet olmak üzere hiç kimse istemez. 2001 ve 1997 Ekonomik Krizlerinin çıkması neticesinde Bankların, koşulsuz ve şartsız finansman (Kredi verme.) uygulaması olduğu acı bir tecrübeyle anlaşılmıştır. Bu sebeple Banklar Kredi verirken bazı şartlara bağlanmıştır. Aksi durumunda BDKK, kuralla uymayan Bankaya gerekli cezayı veriyor. Sanırsam siz, bu bahsettiğim uygulamaya(Emin ki Bankada, sizin ne kadar geliriniz olduğu sorulmuştur ve cevabınız tutanak altına alınmıştır.) aykırı davranıldığını belirtiyorsunuz. Bu aykırılığı en fazla BDKK yazılı olarak şikayet edebilirsiniz. Bu şikayet sonucunda Borcunuz da herhangi bir indirim olmayacaktır.
Bankanın uymadığı Kurallar nedeniyle size bir hak doğmaz.
İşin özü: Size usulsüz kredi veren kişiler cezalandırılsa bile bankadan alıp harcadığınız kredi tutarını faiziyle ödemekten sizi kurtarmaz.