Hisseli Tapulu Arsama Ev Yapmak İstiyorum
Hisseli bir arsam var. Arsanın üçte ikisi bana ait. İki hissedarız. Arsayı yeterli büyüklükte olmadığı için bölemiyoruz. Arsaya ev yapmak istiyorum. Şartları nedir öğrenmek istiyorum. Diğer hissedardan ev için imzalı izin alsam ve noterden yer belirlemesi yapsak yine de ileride kendisi veya mirasçıları evin yıkılmasını isteyebilir mi. Açıklarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Cevap: Hisseli Tapulu Arsama Ev Yapmak İstiyorum
Alıntı:
Giriftin rumuzlu üyeden alıntı
Hisseli bir arsam var. Arsanın üçte ikisi bana ait. İki hissedarız. Arsayı yeterli büyüklükte olmadığı için bölemiyoruz. Arsaya ev yapmak istiyorum. Şartları nedir öğrenmek istiyorum. Diğer hissedardan ev için imzalı izin alsam ve noterden yer belirlemesi yapsak yine de ileride kendisi veya mirasçıları evin yıkılmasını isteyebilir mi. Açıklarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Kendi arsa payınız üzerinde kalacak şekilde ev yapabilmek için diğer hissedarın rızassını almış olsanız da, ileride bir gün kendisi veya mirasçıları paylarını satmak istediklerinde, sadece kendi paylarını değil, sizin de payınız dahil olarak tamamı satılacağı için, üzerinde bulunan size ait ev de satılacak otomatik olarak.
Yanıtladığınız için teşekkür ederim. Satmak istedikleri takdirde alış öncelik hakkı benim olduğundan satın alabilirim sanırım değil mi. satış isteği dışında yaptığımız anlaşma geçerliliğini korur mu. izin verdim ama vazgeçtim diyebilir mi? Teşekkürler.
Satış durumunda öncelikli alım hakkınız yok, DAHA YÜKSEK BEDELİ ÖDEYEN ALIR.