Miras mahkeme dava acma bedeli
Merhaba ve hayirli günler,
Almanyada yasiyorum ve miras ile ilgili bir sorum var: Biz üc mirasciyiz (annem, ben, kiz kardesim), babam 2008 yilinda vefat etti. Kardesim anlasmaya yaklasmiyor. Annem diyor ki, siz anlasin, ben bana düsen hakkimi istemiyorum sizlerin olsun. Yine de yaklasmiyorlar, bunlar annemin vefat ettigini bekliyorlar (kiz kardesim kacarak evlendi, yani aramiz hep "limoni" gecti).
Benim sorun bu:
Bu meseleyi mahkeme yolunda cözülürmü: Yani ben mahkemeye bas vurdummu, nasil gerceklesir:
Fiyat bicilir, mirascilara öncelikle alma teklifi mi gelir? Prosedür nasil?
Mahkeme bedelini ve mahkeme davayi acan kisimi öder veya ortak mi ödenir?
Cok tesekkür eder hayirli günler dilerim!
Cevap: Miras mahkeme dava acma bedeli
Ortaklığı sonlandırma davası harç ve mahkeme giderleri başlangıçta davayı açan tarafından ödenir, satış sonrasında elde edilen gelirden ortakların payı oranında giderler tahsil edilir tüm hissedarlardan.
Bu dava sonuçta satışa karar verilmesi davasıdır, kazananı veya kaybedeni yoktur.
Avukatınızla anlaşacağınız vekalet ücretini herhangi bir yerden alma şansınız yok. Davada kendini avukatla temsil ettiren tarafın avukatı ayrıca diğer taraftan mahkemece belirlenen yasal vekalet ücreti almaya hak kazanır.
Dilerseniz, tüm hissedarların anlaşması durumunda satışa dışardan kimsenin katılmamasını da isteyebilirsiniz. Bunu sağlayamıyorsanız, açık arttırmna yoluyla satışa çıkar, en yüksek bedeli ödeyen kişiye satış yapılır.
Hissedarların dışarıdan katılanlara karşı herhangi bir önceliği olmaz.