ilamsiz icraya itiraz edilince sonuc ne olur.
İyi gunler.bir bankanin kredi kartini islerim bozuldugundan dolayi odeyemeyince beni icraya vermis.borcumu odeyecegim,inkar etmiyorum.fakat biraz zamana ihtiyacim var(miktar 1300 tl bir kismini odedim)..ana paraya,faize itiraz etmeyi dusunuyorum.itirazdan sonra icra takibi kismi olarak duruyormus..gelecek param var karsi taraftaki avukati aradim taksitlendirme yapmiyor..benim itirazimdan sonra .alacakli taraf itiraza iptal ve kaldirma davasi acmasi gerekiyormus..bu islemler bana nekadar zaman kazandirir.?
Cevap: ilamsiz icraya itiraz edilince sonuc ne olur.
Borca haksız yere itiraz ederseniz itirazın iptali davası açılması halinde mahkeme ve vekalet ücretinin yanı sıra %20 icra inkar tazminatı ödersiniz. Dolayısıyla borca itiraz zaman kazanmak için pek tercih edilir bir durum değil.
Borcunuz katlanarak artacaktır.
Siz ödeme gayretindeyseniz, itiraz etmek yerine ödeyebildiğiniz kadarını yatırın.
Borcu inkar etmiyoruz fakat tebligat elime gecmezden once 1620tl odeme yaptim.tebligat elime geldiginde yapmis oldugum odemeler dusulmemis gozukuyor.dolayisiyla faiz indirimide olmasi gerekiyor.dolayisiyla ana parada dusuk olmaliydi diye dusunerek itiraz ettim.icra memuru bir tanidigim var,oda dedi bence itiraz etmelisin diye...benim merak ettigim bun dan sonraki surec ne olacak.yani alacakli taraf bana mahkememi acacak ve bu mahkemeler yaklasik kac ay surer.saygilarimla.
Elbette ki icra takibine kısmi itiraz mümkündür. Gerçek ana para borcu mesela 5000 TL iken ana para olarak 7000 TL isteniyorsa elbette ki 2000 TL'ye ve buna bağlı faiz ve vekalet ücretine itiraz edeceksiniz. Ancak itiraz ederken buna dair yazılı belgelerinizi de hazırlayın.
İtiraz etmediğiniz kısım 30 gün sonunda kesinleşir. Alacaklı bu kısım için haciz işlemleri başlatabilir.
Alacaklı itiraz ettiğiniz kısmın haklı bir itiraz olmadığını düşünürse itirazın iptali davası açabilir.
İtirazın iptali davası açılırsa, davada itiraz ettiğiniz kısmı ödediğinizi belgelemeniz gerekecek.
Ama haklı bir itiraz ise, zaten itirazın iptali davası açılmaz. Olur da açılırsa siz karşı taraftan %20 tazminat talep edersiniz.