Abonelik kapatmayi işkence haline getiren vodafone dan intikam almak istiyorum.
Son 1 aydır moralim alt üst olmuş durumda. çünkü internet aboneliğimi bitirmek istiyorum. Daha önce TTNet te idim ve iptal etmek 2 ayımı almıştı.
2 gün sonra 5 haziran da Vodafone net e olan taahhütüm bitiyor. iptal etmek için Formu inceledim. Form sanki yeni abonelik yapmaya çalışıyor.Size şart dayatıyor. tam bir tuzak.
Size kapatma tarihi olarak 2 seçenek sunuyorlar. Hemen veya ay sonu.. hemen deseniz faksınızı hemen kabul ediyorlar ve eğer o gün taahütünüz bitmemişse bozma cezası yiyorsunuz. Ay sonu deseniz ve taahhüt bitiminden sonra çekseniz faksı 1 ay zamlı tarifeden size geçiriyorlar söylemesi ayıp.
Taahhüt bitimi günü faks çekseniz bu sefer de "faksınızı okuyamadık, koyu çıkmış, ulaşmadı deyip 20-30 gün uzatıyorlar. O tuzak iptal formundaki maddeye göre de uzadığı takdirde de faturayı ödemeyi kabul ediyorsunuz imza atmışsınız..
Bu nedenle ben faksı okuyamama mazeretini ortadan kaldırmak için kargo ile ıslak imzalı belgeleri gönderdim. Ama illa faks olacakmış. Elden verseniz bile kabul etmiyorlarmış şirket politikası gereği..(!) Kabul etmediler. Ama kargo gönderi fişi ve "teslim edildi" çıktısı var elimde..
3 gün önce o tuzak formu doldurmadan kendim hazırladığım dilekçeyi faks çektim sonuç sürpriz olmadı. Kimlik koyu çıkmışmış o nedenle kabul etmemişler.Öyle bir şey de yok aslında..
Konu burdan sonra başlıyor. Vodafone sitesinden indirdiğim sözleşme ve taahhütname deki imza bana ait değil. Bayi benim yerime imza atmış.
Moralim çok bozulduğu için ben bundan sonra gelecek 1,5 faturayı ödemeyip şirket ve bayi hakkında tüketici mahkemesine, ve savcılığa başvursam ve daha önce ödediğim faturaların geri ödemesini istesem ne olur kazanır mıyım?
Aksi olduğu zaman haksız kazanç olmuyor şirketlere . Yani bir insan abone olup imza atsa ve hiç internet kullanmasa fatura ödemek zorunda.
Kanun imzaya bakıyor ne de olsa.. Burda tersi geçerli .. Sizce en iyisi ne yapmalıyım. En iyi nasıl intikam alırım bu sömürgecilerden.?
Cevap: Abonelik kapatmayi işkence haline getiren vodafone dan intikam almak istiyorum.
Öncelikle hukuk intikam alma aracı değildir.
Vodafone'un uygulamasının hukuka aykırı yönleri bulunup dava edilebilir.
O da sizden alacağını hukuk yoluyla tahsil eder.
Bir hukuksuzluğun karşılığı başka bir hukuksuzluk olamaz.
Cevap: Abonelik kapatmayi işkence haline getiren vodafone dan intikam almak istiyorum.
Hukuk intikam alma veya savaş değilse Türkiye' yi bir açıklayın o zaman?
Neden güçlü olan daha fazla ve tecrübeli avukat tutup mahkemeye giriyor.
Savaşa gidilirken adam ve teçhizat hazırlarsınız. Aynısı mahkemeye giderken de geçerli..Ben bir fark göremiyorum.
Neden güçlülerin daha fazla şahidi oluyor?
Bu sömürgeci şirketler nasıl oluyorda insanların bu kadar canını sıkabiliyor?
cevabı belli. Devlet dediğimiz yapı ve bunun cübbeli memurları (siz hakim diyorsunuz bunlara) haksızlığa izin veriyor.
Zaten kendisi de milleti saçma sapan vergilerle sömürmüyor mu?
Taahhütname bittikten sonra ilgili Abonelik Sözleşmesinin fesih (İptal ) yolu Noter (En garantili yol bu.) kanalıyla ihtar çekmektir. Bu ihtarı çekmenize rağmen Abonelik sözleşmesi iptal edilmiyorsa Mahkemeye başvuru yaparak sözleşmenin fesih olduğuna dair tespit yapılmasını talep edersiniz veyahut iptal edilmeyen sözleşmeye dayanarak sizden bir ücret alınıyorsa Tüketici Hakem heyetine başvuru yaparak ücret iadesi talebinde bulunmaya hakkınız vardır.
Öte yandan Sizin, imzanızı taklit ederek sözleşmeye imza atılması ciddi bir suçtur. Söz konusu suçu işleyenlerin cezalandırılması için Savcılığa dilekçe vererek veyahut (Dilekçe yazmak istemiyorsanız.) en yakın Karakolda ifade vererek şikayetçi olmaya hakkınız vardır. İmza sahteciliği suçundan, kaynaklanan tüm maddi ve manevi zararlarınızı Dava açarak karşı taraftan talep edebilirsiniz. Bu davayı, sahte imzayla ilgili Savcılığın soruşturması bittikten sonra açmakta yarar vardır.
Saygılarımı sunarım.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikle hukuk intikam alma aracı değildir.
Vodafone'un uygulamasının hukuka aykırı yönleri bulunup dava edilebilir.
O da sizden alacağını hukuk yoluyla tahsil eder.
Bir hukuksuzluğun karşılığı başka bir hukuksuzluk olamaz.
Sayın Avukat Bey,
Affedersiniz ama Tüketiciyi, Hukuki açıdan kazıklamak maksadıyla hazırlamış olduğu Abonelik sözleşmeleri ile Tüketiciyi dolandıran bir Firmadan, Hukuki sınırlar dahilinde intikam (Bedel ödetmek desek daha uygun olur.) almayacaksın da ne yapacaksın ?
Bildiğiniz üzere bazı Firmalar, Tüketiciyi solucan gibi ezdiği için Kanun koyucu 6502 Sayılı Tüketicinin korunması hakkındaki kanunu çıkardı. Mezkur Kanunun adından da anlaşılacağı üzere ezilen Tüketiciyi korumak için çıkarılmıştır. Bu itibarla Tüketici olan Tarafın, Hukuki sınırlar içinde Firmanın aleyhine işlem tesis etmesi en doğal hakkıdır !!
- - - Updated - - -
İlaveten:
Kargoyla(Kargonun içinde başka bir şey çıktı savunması yapılabilir !) gönderilen Dilekçelerin ispattı zordur. Bu sebeple tartışmalı bir kanıt konumuna düşüyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
mikail13 rumuzlu üyeden alıntı
Savaşa gidilirken adam ve teçhizat hazırlarsınız. Aynısı mahkemeye giderken de geçerli..Ben bir fark göremiyorum.
cevabı belli. Devlet dediğimiz yapı ve bunun cübbeli memurları (siz hakim diyorsunuz bunlara) haksızlığa izin veriyor.
Oysaki Devlet, Tüketiciyi koruyan düzenlemeler yapıyor. Ancak Bazı Firmalar, Kanunun açığını bularak haksız iken haklı duruma gelebiliyor. Bu noktada Devletin suçu olmadığı gibi Tüketicinin daha bilinçli olması şarttır.
En azından her Tüketici; 6502 Sayılı Tüketici korunması kanun maddelerini okuması gerekiyor. Aksi takdirde haklı iken haksız olur.
Alıntı:
Offff,
Yapmak istediginiz bir abonelik iptali, muhatabiniz da servisi aldiginiz firma.
Abonelik iptali, fatura vs ile şahitin ne alakasi var, konuyu carpitip baska yerlere cekmenin size bir getirisi yok. Amac ne?
Abonelik sozlesmeniz bittiginde, yeni bir taahhutlu abonelik baslatmazsaniz, taahhut olmadigindan odeyecek oldugunuz en fazla kullandiginiz kadarin indirim uygulanmamis hali olur. Fazlasi degil.
Ha, bu arada cubbeli taniminiz nedeniyle siteden uzaklastirildiniz.
Allah inis takimlariniza zeval vermesin.
Alıntı:
Offff,
Yapmak istediginiz bir abonelik iptali, muhatabiniz da servisi aldiginiz firma.
Abonelik iptali, fatura vs ile şahitin ne alakasi var, konuyu carpitip baska yerlere cekmenin size bir getirisi yok. Amac ne?
Abonelik sozlesmeniz bittiginde, yeni bir taahhutlu abonelik baslatmazsaniz, taahhut olmadigindan odeyecek oldugunuz en fazla kullandiginiz kadarin indirim uygulanmamis hali olur. Fazlasi degil.
Ha, bu arada cubbeli taniminiz nedeniyle siteden uzaklastirildiniz.
Allah inis takimlariniza zeval vermesin.