Gayrimenkul Satışı için Emlakçı ile yapılan Sözleşme
Merhaba;
Yakın zamanda büyük bir emlak şirketi ile görüşerek evimi emlakçı üzerinden satışa sundum. Sözleşme öncesi konuşmalarda yasal komisyon bedelini alacaklarını belirttiler, sözleşmeye %3 olarak yazdılar. Fakat emlakçı bize sözlü olarak taahhüt ettiği evi sitelere koyma doping vs. çalışmaları bir hafta geçmesine rağmen yapmadı.
Açıkçası kurumsal bir firma olduğundan daha verimli çalışacaklarını düşünmüştüm ama evi istediğim sürede satmam bu firma ile anlaşılan çok zor. Ayrıca yasal olarak normalde %2+KDV olması gerekirken %3+KDV olarak belirtildi.
Sözleşme kendi aramızda %6 cayma bedelli bir sözleşme, bu konuda sözleşmeyi iptal etmek için bir girişim yapabilir miyim? Noterde yapılmasa da sözleşmenin geçerliliği var mıdır? Sözlü taahhütleri yerine getirilmemesi sözleşmelerde nası bir avantajım olabilir?
Emlakçı ile konuşmadan önce tavrımı ve haklılığımı anlamak açısından yardımlarınızı rica ederim. Bu arada emlakçıyı aradan çıkarıp başkasına satma niyetim yok ama satılması için çaba ve zaman harcayacak bir emlakçıya ihtiyacım var.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Gayrimenkul Satışı için Emlakçı ile yapılan Sözleşme
Konuşmanızda söylenileni ıspatlama şansınız yok, ama imzaladığınız yazılı sözleşmede yazanın geçerliliği var . Noterden yapılması da gerekmiyor bahsettiğiniz sözleşmenin. Her iki tarafın da imzalamış olması yeterli.
Bahsettiğiniz cayma tazminatını ödeyerek sözleşmeyi feshedebilirsiniz.
Cevap: Gayrimenkul Satışı için Emlakçı ile yapılan Sözleşme
Erdoğan bey gereken doğru cevabı vermiş kısa bir ekleme yapmak istedim. Komisyon bedeli %3+kdv dir ayrıca hiç bir emlak firması dopingli ilan vermez yada verme zorunluluğu bulunmamaktadır. %6 ödeyerek vazgeçebilir yada sürenin dolmasını bekleyebilirsiniz.