-
Kontratta imzam yok
selamlar sitenizi tesadüfen buldum çokta ihtiyacım vardı aslında sorunum şu geçen yıl bir ev satın almıştım içinde kiracı vardı onlar çıktı benim bilgim dahilinde sonra evi satın aldığım emlakçı benim hiç görmediğim birine kontrata kendi ismini yazarak ve imzalayarak kiraya vermiş ayrıca birde senet almış kontratı onlar eve oturduktan sonra aldım halen imzam yok ayrıca bu kişilerden kira alamıyorum ve apartman sakinlarinin dediğine göre ve çok fazla şikayet var evde gayrimeşru işler yapıyorlar ben telefonda çıkmalarını talep ettim fakat git mahkemeye ver nasılsa 6 ay sürer falan deyip beni tehdit ediyorlar ayrıca kontrataki isim sanırım sahte ve tabiki senetteki cevaplarsanız sevinirim teşekkür
-
Valiliğe (İlçedeyseniz Kaymakamlığa) bir dilekçe vererek ve ekinde Tapu örneğini sunarak; size ait taşınmazda, sizin kiracınız olmayan kişilerin, işgalci olarak bulunduklarını ve tahliye edilmelerini istediğinizi bildirin.
Bunu yaparken, bir avukattan yardım almanızı önemle tavsiye ederim. Aksi halde, amacınıza ulaşabileceğiniz gibi; olumsuz durum ve sonuçlarla da karşılaşma olasılığınız mevcuttur.
Bilginize,
-
öncelikle teşekkür ederim ama birşey sormak istiyorum yani savcılığa müracat etmeden direkt olarak valiliğemi başvurmam gerekiyor
-
Suçlamada bulunmak istiyorsanız, Savcılığa gideceksiniz; tahliye istiyorsanız, dediğim usule başvurabilirsiniz.
Ama, önce muhakkak bir avukata gidin.
-
birşey daha sormak istiyorum aynı kiracılardan apartman sakinlerinin topluca imza vermeleri nedeniyle tahliye davası açabilirmiyim ve kazanma şansım varmıdır
-
Elinizde çok daha güçlü bir neden varken neden zoru seçiyorsunuz ?
Kira alamamanız kontratı sizin yapmadığınız ve dediğinize göre gayri meşru işler yapıldığına dair şüpheleriniz varsa Sayın Av.Mehmet Taylan Karakum un verdiği önerilerden en önemlisini yani Avukata başvurma yolunu seçmenizi öneririm. Bu sayede hem tahliye hemde kira gelirinizi almanız mümkün olacaktır .
-
söz konusu evin emniyet müdürlüğü ahlak masasınca mühürleneceğini öğrendim yazısı çıkmış birkaç güne mühürlenir dediler ev mühürlenince benim başkaca bir evim yok evi tekrar nasıl kullanmak için açtırabilirim bunun için mahkeme kararımı olması gerekiyor yoksa kaymakamlık vasıtasıyla mı açtıracağım iki avukata danıştım birisi direkt kaymakamlıl açar dedi diğeride mahkemeya müraccat etmen gerekiyor dedi zira ev,n içinde kiracıların eşyaları var