Başımdan böyle bir şey geçti nafaka talep etme imkanım olabilir mi ?
Biz eşim ile 6 ay konuştuk kendisi Samsunda, evlilik kararı aldık 5 Mayıs günü Ankara'ya geldi nikah kıyıldı nikahtan sonra kardeşinin yanına gitti yolda beni aramadığı , gereken ilgi sevgiyi, sorumluluğu göstermediği için tartıştık daha sonra başka gün "mesajlarından sıkıldım" dedi, ben de kendisine "boşarım seni şu ad künyemin boşarım” dedim. Akşam tekrar konuştuk ben de "buraya Ankara'ya tayin için gelmek için mi beni kullandın dedim" o günden sonra beni aramadı sormadı 1 ay oldu neredeyse cevap vermedi. Ailemle de bu olaydan dolayı aram ve psikolojim bozuldu. Nafaka ve tazminat talep edebilir miyim ? Ne önerebilirsiniz. Yada neleri mahkemede delil olarak sunmak için belgelemem gerekir.
Açıklamalar :
Nikah / Düğün için okuldan bile izin almamış resmi izin alma hakkı varken sorumluluk göstermemiş.
Tayin için kendisine evrakları verdim ve bunları okula teslim ettiği için tayin nedeniyle kullanıldığımı düşünüyorum.
O kadar zor durumdayım ki şimdiden göstereceğiniz önerileriniz için teşekkür ederim....
Cevap: Başımdan böyle bir şey geçti nafaka talep etme imkanım olabilir mi ?
Öncelikle bay mı bayan taraf mısınız bilmiyoruz.Gene özellikle nafaka için çok önemli olan çalışma ve gelir durumunuzu bilmiyoruz.O sebeple bir şey yazmak güç.Evlilik sadece kağıt üzerinde olduysa evlilik iptali de düşünülebilir.İddia ettiğiniz durumları ispat ederseniz(tayin için evlilik gibi ama zor olacaktır ispatı) en azından tazminat talep etme hakkınız olabilir düşüncesindeyim.
bayan tarafı aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim....
Acaba başka özellikle dikkat etmemiz gereken bir husus olabilir mi?