Karar a çıkmış bir boşanma davasında, gerekçeli karar ın tarafıma ulaşmasının, belli bir zamanı var mıdır? HMK da bunla alakalı bir madde mevcut mudur ?
Printable View
Karar a çıkmış bir boşanma davasında, gerekçeli karar ın tarafıma ulaşmasının, belli bir zamanı var mıdır? HMK da bunla alakalı bir madde mevcut mudur ?
Davacı mısınız davalı mı? Dosyadaki gider avansı kararın tebiliği masraflarını karşılayacak yeterlilikte mi?
Mahkeme kalemine giderek hemen tebliğ alabilirsiniz.
Eğer karşı tarafa tebliğe çıkarılmamışsa, gerekli masrafı yatırarak tebligata çıkarabilirsiniz.
Her iki taraf için de tebliğ aldıkları tarihten itibaren 15 gün içinde istinaf/temyiz yoluna başvurulmazsa karar kesinleşir.
İki taraf birlikte istinaftan/temyizden feragat dilekçesi verirse 15 gün beklenmeden karar kesinleştirilebilir.
Davalıyım. Davam biteli 2.5 ay oldu.
Avukatım halen bana "2.5 aydır gerekçeli kararın bize tebliğ edilmesini bekliyoruz. Tebliğ edildikten sonra, itiraz ederek istinaf mahkemesine gideceğiiz" dedi
Beni yanıltıyor mu?
Normali gerekçeli karar yazıldığında davacının gerekçeli kararı alıp davalıya tebligata çıkarmasıdır.
Gerekçeli karar yazılmamış olabilir. Yazıldıysa bile postada ulaşması zaman alabilir.
Gerekçeli karar yazılmış olsa dahi, karşı tarafın istinafa götürüp götürmeyeceğini görmek için tebliğ almıyor olabilir.