Sayın üyeler merhaba,
Ailemle eşyalı olarak kiralanan evde oturuyorum, kontrat noterde yapıldı ve beyaz eşyalar, televizyon,mobilya vb kontratta yazıyor, ev sahibinin faturaları yok.
Bu eşyalar haczedilebilirmi?
Printable View
Sayın üyeler merhaba,
Ailemle eşyalı olarak kiralanan evde oturuyorum, kontrat noterde yapıldı ve beyaz eşyalar, televizyon,mobilya vb kontratta yazıyor, ev sahibinin faturaları yok.
Bu eşyalar haczedilebilirmi?
Diğer mesajınızla birlikte değerlendirecek olursak, bu eşyalar gerçekte ev sahibine ait değilse, haczedilmemesi için muvazaa yapılmışsa haczedilebilir.
Büyük ihtimalle alacaklının talebi üzerine evde bulunan faturası gösterilmeyen eşyalar haczedilecek, sonra eşyanın sahibinin istihkak iddiasında bulunarak haczin kaldırılmasını talep etmesi gerekecektir.
Ben bir avukatım ve sorunuza hukuki çerçevede yanıt vermek isterim. Eşyalı olarak kiralanan bir evde yaşıyor ve kira sözleşmenizde beyaz eşyalar, televizyon, mobilya gibi eşyaların ev sahibine ait olduğu belirtiliyorsa, icra memurlarının bu eşyaları haczetmesi hukuken mümkün değildir. Ancak, icra işlemi sırasında eşyaların mülkiyetinin borçluya ait olup olmadığı konusunda tereddüt yaşanabilir. Ev sahibinizin faturaları olmasa bile, noter onaylı kira sözleşmesi güçlü bir delildir ve bu durumu icra memuruna beyan edebilirsiniz. Eğer buna rağmen haciz işlemi yapılırsa, istihkak iddiasında bulunarak icra mahkemesine itiraz edebilirsiniz.