-
Hakaret
ben 36 yasinda bir erkegim.yan binamizda oturan ayni zamanda dayimin geliniyle bir tartisma yasadik. Tartismada adigecen sahsima kufurlu hakaret iceren kelimeler kullandi.Erkekligime haysiyetine hakaret etti bu duruma bir cok sahitim var. kendisinden savciliga basvurarak davaci olmayi dusunuyorum.surekli beni kiskirtmakta
bu durumda bana ne onerirsiniz
-
Eğer şahitleriniz yanınızda olacaksa hukuki yollara başvurun derim ben ama dikkat edin yarı yolda kalmayın bunun da yolu bir avukat aracılığı ile görüşmeleri yapmaktan geçer...
-
Cevap: Hakaret
2009 tarihinde bana ait bır cep numarasıyla ılgılı olarak hakkımda hakaretten dava acılmıs . daha önce emnıyete gıttım ve bu hattı 7 sene once aldıgımı ve 4 sene once kapatmak ıcın avea bayısıne basvurdugumu söyleyerek boyle bır ıthamda bulunmadıgımı ve boyle bır kısıyı tanımadıgımı soyledım. bu ıfadeyı verdıkten sonra bana bir mahkeme kagıdı geldı :
şüphelının suclamaları reddettıgı bahse konu 0505 ..... nolu telefonu 7 yıl once cıkardıgını ancak 4 yıl once kapatma ıcın bayıye basvurdugunu kendısıne kapatıldı denıldıgını iddia etmıs olsa da bahse konu hattın kontorlu oldugu kontorlu hatlarda 6 ay kontor yuklememe durumunda hatların kendılıgınden kapandıgı kaldı kı suphelının hattı kırıp atmak suretıyle kulllanmama durumunda da hatların uzun surelı kullanılmamaya baglı kapandıgı dıkkate alındıgında savunması suctan kurtulmaya yonelıktır.
acıklanan nedenlerle suphelının uzerıne atılı sucu ısledıgı eylemıne uyan yukarıda sevk maddelerı uyarınca yargılanmasının yapılarak cezalandırlması kamu adına ıddıa ve talep olunur
delıller: taraf beyanları adlı sıcıl kaydı ve tum dosya kapsamı
sevk maddesı:tck 53 ve tck125/1
acaba bu mahkemenın sonucu ne olur ben boyle bır hakarette bulunmadım ve oyle bır durum soz konusu olmadı ?
-
Avea bayisine kapatmak için başvurdunuz. Peki kapandı mı hat? Yoksa kontörlüye mi çevrildi? Genelde kontörlüye çevrilir. O kontörlü hattın kartını ne yaptınız? Birisine mi verdiniz? Kırıp attınız mı?
-
hat zaten kontorluydu. ben hattı kırıp attım ama yanılmıyorsam aynı numarayı benım kımlık fotokopımle bır daha cıkarmıslar ve benım bundan haberım yok
-
Operatörü arasanız size bu bilgiyi vermeyecek muhtemelen ama mahkeme isterse vermek durumundadır sanırım.
Siz mahkemede kartı kırıp attığınızı, ama hattı iptal etmediğinizden tekrar kart çıkartılmış olabileceğini, tekrar kart çıkartılıp çıkartılmadığının operatörden sorulmasını, çıkartılmış ise yeni hattı kimin teslim aldığınının araştırılmasını isteseniz?
-
operatörden bilgi olarak ne ısteyebılır mahkeme.. konusma kayıtlarını ve ya kımlerın arandıgını mı yoksa hattın ne zaman kapatılıp ne zaman acıldıgını mı ?
-
Kimlerin aradığı, kimlerin arandığı (zaman, süre, kullanılan telefon makinasının IMEI numarası v.s.) hattın ne zaman kapatılıp açıldığı bilgileri alınabilir.
Ses kayıtlarının geçmişe dönük olarak istenemez. Çünkü bunlar kaydedilmiyor. Yanlış bilmiyorsam, SMS içerikleri de geçmişe dönük olarak kaydedilmiyor. Ancak bir mahkeme kararı (yoksa savcılık talebi mi bilmiuyorum) varsa, bu talep anından başlamak üzere hem ses kayıtları, hem de sms içerikleri tutulmaya başlanıyor.
-
pekı benım hakımden nasıl bır savunma yapmam gerek veya ne gıbı bır talepte bulunmam gerek? bu konu ıcın bı avukat tutmam gerekıyor mu ? veya barodan bır avukat talep edebılır mıyım
-
veya davacı olan kısı davasından vazgecerse dava düşer mi