800 tl borcun icra dairesine yetki itirazı
merhaba,elektrik dağıtım şirketinin icra dairesi yoluyla tebliğ ettiği ödeme emrine tutarın ilçe tüketici hakem heyetinin yetkisinde olduğunu belirterek itirazda bulundum,başvurum hatalı olabilirmi,eğer öyleyse ne yapmalıyım,değerlendirirmisiniz
http://www.kamupersoneli.net/ekonomi...ir-h15559.html
Cevap: 800 tl borcun icra dairesine yetki itirazı
Firmaların, 3 bin 480 liraya kadar olan alacaklarının tahsili için öncelikle tüketici hakem heyetlerine başvurulmasının zorunda olduğunu belirterek itiraz etmeniz durumunda başvurunuz uygundur. Esas olan itiraz gerekçenizi düzgün açıklamaktır. Zira İtirazın iptali için Dava açılması durumunda İcra Müdürlüğüne verdiğiniz dilekçeler Mahkeme Hakimi tarafından titizlikle inceleniyor.
Şayet İcra Müdürlüğüne verdiğiniz Dilekçenin yeterince açıklayıcı olmadığını düşünüyorsanız (Yeterince açıklama yapmadığınızı belirterek ve Yargıtayın kararına vurgu yaparak ) tekrardan Dilekçe verebilirsiniz. Bu sizin menfaatinize olacaktır.
''meblanın 800tl olması nedeniyle yetki sultangazi tüketici hakem heyetindedir''dedim,bu ifadenin yeterliliği hakkında kesin bir şey söylenebilinirmi,yoksa hakimin değerlendirmesinemi bağlı,
Alıntı:
ufukufukufuk rumuzlu üyeden alıntı
''meblanın 800tl olması nedeniyle yetki sultangazi tüketici hakem heyetindedir''dedim,bu ifadenin yeterliliği hakkında kesin bir şey söylenebilinirmi,yoksa hakimin değerlendirmesinemi bağlı,
İtirazınız ister istemez İcra Müdürlüğü tarafından kabul edilecektir. Fakat ilerde olası bir Dava durumunu düşünerek yazdım.
Bu arada 7 günlük süre geçti mi ?
Ayrıca Dilekçe beyanınız ne yazık ki açıklayıcı olmamış.
7 günlük süre geçti,şirket faturaya 400 tl yansıttı masraf olarak,itirazın reddi başvurusu yapılırsa ne yapılmalıdır
itirazı takiben 1 ay elektrik kesilemiyor sanırım, şirket avukatı ödemezsen kesilir,sözleşmen feshedilir diyor,kesilmesi durumunda ne yapmalıyım,ve şirketin faturaya yansıttığı 330 tl olan vekalet ücretini ödememek için ne yapılmalı,itirazın reddine başvurusu olursa ne yapmalıyım,itirazın reddinin iptalinimi istemeliyim,üst üste sıraladım ama kusura bakmayın,bu tip konular tahmin edeceğiniz üzere ailelerde krizler yaratabilen durumlar,toplumun büyük çoğunluğunun karmaşık ve ona anlatılamayan ve yönlendirilemeyen çoğu zaman mağdur eden bir bürokrasi içeren hukuk sisteminde ihtiyacı olanlara verdiğiniz karşılıksız bilgi önemlidir.teşekkürler.