Tek Taraflı Boşanma Davası
merhaba.
annem ve babam 27 yıldır evli. fakat son beş-altı yıldır ev içinde hiçbir şekilde iletişimleri yok. bir şey paylaşmıyorlar. son bir yıldır sadece önemli konular hakkında birkaç şey konuştular, aynı zamanda babam son on aydır üst katımızda yaşıyor.
şiddet yok. hakaret yok. aldatma yok. hiçbir şekilde fiziksel bir zarar, maddi durum kısıtlaması yok. fakat babam anneme karşı olan sevgisinin bittiğini iddia ediyor. artık kendi hayatını yaşamak istediğini söylüyor ve bu konuda ona hak veriyorum, çocukluğumdan beri hiçbir şekilde aile olamadık. annem ve babam düşünce yapısı olarak, yaşam tarzı olarak inanılmaz derecede farklı insanlar, tamamen ayrı dünyaların insanları. ortak bir şey konuşamıyorlar bile.
babam boşanmak istediğini söyledi. annem kabul etmediğini, mahkemeye gitmeyeceğini, duruşmalara katılmayacağını söylüyor.
annemle babamın boşanmasını istediğim yönünde şahitlik yapacağım, sanıyorum ki kardeşlerim de bu yönde şahitlik yapar çünkü gerçekten ortada aile kavramı yok. ve herkesin kendi hayatını yaşama hakkı var. evlilik tek kişinin isteğiyle kağıt üzerinde sonsuza kadar yürütülebilecek bir şey değil. bunun bilincindeyim.
biz yeterince büyüdük ve çocukluğumuzdan beri gözlemlediğimiz her şeyi göz önüne aldığımızda verdiğimiz karar bu yönde.
boşanma davaları konularını okuduğumda ispatlanacak şeyler hakkında konuşulduğunu gördüm fakat bir sevginin bittiği ve artık bu şekilde yaşamak istememe nasıl ispatlanır? annem boşanmak istemediği ve mahkemeye gitmeyeceği için dava süreci nasıl olur? bu konularda bilgi almak istiyorum.
Cevap: Tek Taraflı Boşanma Davası
Anneniz Duruşmaya katilmaz ise yokluğunda Dava sürer .
Babaniz Davayi açar Dava çekişmeli sürer .
Hakim Boşanma Davasini Red ederse 3 Yil dolduğunda tekrar Dava açilirsa ortak hayat kurulamadiği için kişi kusurluda olsa Hakim Boşanmaya karar verir .