22.00 dan sonra alkol satışı
2014 de alınan 22.00 dan sonra alkol satışının yasaklanması hakkında konuşmak istiyorum birazda içimi açmak fikir almak istiyorum. Annem ve babam bakkal işi yapıyor ve ablam ile de ben okuyorum babam 6 ay önce alkol sattığı için yakalandı ve 30 bin liraya yakın bir para ödedik satmayın diyenler olucak neden peki? Vergisini ödeyen biziz neden satmayalım 10 dan sonra satmayalım biz ne yiyiceğiz taş mı zaten küçücük bir bakkalın aylık gideri 5 6 bin tl 10 dan sonra
açılıyor zaten işler. hadi satmayalım tamam peki 10 dan sonra gelen elin eşkiyası ile kim uğraşacak polise bunu söyledigimizde arayın diyor sen gelene kadar ya babamı çekip bi köşede vurursa adam ne olucak ben tam 6 aydır geceleri
adam akıllı uyuyamıyorum piskolejım bozuldu gizli gizli babamları dinlerken bi evimiz var devredip gidelim zamanı gelince de huzur evine gideriz oğlumuz da evi alır diyince ne kadar yüreğim sızlıyo bunu yasayı getirenler ve cezayı pişkincesine yazan polisler anlayamıyor. 18 yaşındayım okuyorum bu ülkede okusan bi dert okumasan ayrı bi dert artık canımıza tak etti sürekli gelen polislerden kabadayılık yapan sivil polislerden artık bıktık. Benim 50 yaşındakı babam neden bu adamların kahrını çeksin rüşvet veren yaşıyor veremeyen, vermeyi gururuna yediremeyen içine atıyor hasta oluyor resmen. 10 dan sonra bütün yerler kapatılsın mecburen 10dan sonra alanlar da 10dan önce alacak yada buna daha başka yöntemler gelsin çevremizdeki bakkallar 2 3 defa yediler bu cezaları insan düşününcede mantıklı bir açıklama bulamıyor bu adamlar 30 bin 50 bin lirayı yiyiyor neden diye aslında çok basit evde bekleyen çocukları var demekki kurtarmıyor ki bunu göze alıyorlar gerçekten yazık.
Cevap: 22.00 dan sonra alkol satışı
içki satmak zorunda mısınız ? saat 10 dan sonra pahalımı satıyorsunuz içkiyi ?
rusyada ispanyada içki satısı belli saatlerde yasak !
yasak 21:00 olmalı mı diye tartısıldı.
bence içki sigara vb. tamamen yasaklanmalı saglıksız hepsi.
alkolde cok saglıksız sorunları yaratıyor.
alkollu arac kazalarının olmadıgı gun yok.