18 yaş altindayim hakkimda hakaret davasi açilmiş
ben lise 3.sınıf öğrencisiyim bugün okula polisler gelip aile bilgilerim adresim tel numaraları gibi bilgilerimi almışlar.
ünlü bi televizyon yorumcusuna twitterdan ettiğim hakaret sebebiyle savcıya ifade verecekmişim velimle
bu davanın sonunda ne gibi ceza alırım?
Cevap: 18 yaş altindayim hakkimda hakaret davasi açilmiş
Sadece hakaret ise para cezası alırsın buda yaş dan HAGB olur
Eğer para cezasını Öderim HAGB istemiyorum dersen parayı ödersin hiç olmazsa ileride sıkıntın olmaz
18 Yaş altı olduğunuz için Barodan size ücretsiz bir Avukat atanır, bu Avukat huzurunda sizin ilk ifadeniz alınır. Akabinde Savcılık makamının sizi suçlayacak derecede kanıtı varsa hakkınızda Kamu Davası açılır. Bu Davaya da size atanan ücretsiz Avukat ile birlikte katılırsınız. Katılmakta olduğunuz duruşmalarda pişman olduğunuzu sürekli belirtiniz, saygılı davranışlar gösteriniz.
Bu itibarla daha önceden kasıtlı bir suçtan cezanız olmaması şartıyla Hakaret etmeniz nedeniyle HAGB kararı verilir.
Şayet denetim süresi içerisinde Suç işlemez iseniz sabıka kaydınız olmaz. Bir diğer ifadeyle hiç bir şey olmamış gibi Hayatınıza devam edersiniz.
Ayrıca İnternet üzerinden Hakaret, tehdit mahiyetine gelen beyanlarda bulunmayınız ! Aksi takdirde Hukuki açıdan sıkıntıya girebilirsiniz. Hatta Manevi Tazminat ödemek durumunda bile kalabilirsiniz.
Saygılarımı sunarım.
peki anladım ifadem ne zaman ve nerede alınır emniyettemi savcılıkta mı ? teşekkürler..