Mal rejimi ve miras hukuku
Benim daha önceki evliliklerimden 2 çocuğum var. Eşimle 2003 nisan ayında evlendik. Eşimin daha önceki evliliğinden ve bu evliliğimizden çocuğumuz yok. Eşimin 2 kız kardeşi hayatta ve onların çocukları var.
Size miras ve aile hukuku konusunda sorum olacak. Şöyle ki;
Evlenmeden önce kendi üzerime dairem vardı. Şimdiki eşimle evlendikten sonra eşimin adına intifa hakkı koydurdum. Çıplak mülkiyeti benim adıma. Eşimle evlenmeden önce, 2002 başında bir arsa alıp üzerine ev yaptık.( yaptığımız ev 2003 aralığında benim üzerime tescil edildi. ) Harcamaların bir kısmını eşim yaptı. Gene evlenmeden önce 2002 yılının sonuna doğru araba aldık. Ödemenin bir kısmını eşim yaptı. Bankadaki hesabımız ikimizin adına. Daha önce size yazmadan önce Avukat bürosuna gidip durumumuzu anlattık. Evlenmeden önce yaptığımız evde benim mirasçılarımın hak sahibi olmaması için evin mülkiyetini, evlendikten sonra bacanağımın üzerine yapıp eşime satmaya yetkili olarak noterden vekalet aldık.
Bu şartlar altında, benim vefatım sonrasında çocuklarımın mirasçı olması dolayısı ile eşimin mağdur duruma düşmemesi için veya eşimin vefatı durumunda kardeşlerinin ve onların çocuklarının hayatta olması dolayısı ile benim mağdur olmamam için ne yapmamız gerekir. Mal rejimi konusunda okuduklarımdan hangisini tercih etmeliyim ki ölümümüz durumunda eşlerden hayatta kalanı mağdur duruma düşmesin. Sizlerden yardım, yol göstermenizi istiyorum.
Cevap vereceğinizden emin olarak saygılarımı sunarım.
Sezai Adıgüzel