Merhaba,
Avukat bana 15 Mart gibi nafaka için icra dairesine başvuracağını söyledi, ardından 21 Nisan'da icra takibi açıldı, benim merak ettiğim icra takibi açıldıktan sonra ne kadar süre sonra haciz işlemleri başlar?
Printable View
Merhaba,
Avukat bana 15 Mart gibi nafaka için icra dairesine başvuracağını söyledi, ardından 21 Nisan'da icra takibi açıldı, benim merak ettiğim icra takibi açıldıktan sonra ne kadar süre sonra haciz işlemleri başlar?
Nafaka borçlusu eşe tebligat yapılmış mı? Yapıldıysa 7 gün içinde ödemezse ve tebligatın yapıldığına dair parça icra dairesine döndüyse haciz işlemleri yapılabilir. Avukatınıza borçlunun banka hesapları, evi arabası, maaşı vs. konularında bilgi verdiniz mi?
Emin değilim, davayı uzaktan takp ediyorum ama icra takibi açılmış. Nafaka borçlusunun 3 tane avukatı ve üstüne bir de tehditten ceza mahkemesi var, belki mahkemye gelince tebligat yapılabilir.
Avukata, telefon numaraları ve adres gibi bilgileri de verdik ancak borçlunun evi arabası yok, ama sanırım banka hesabı var.
1. İcra daireleri borçlunun banka hesabını, mülkünü göremez mi?
2. Mahkemeye çıktığında sistemde davalar gözükür mü?
Cevap için teşekkürler.
Tebligat ikametgah adresine, MERNİS adresine yapılır. Bunlar yoksa ilanen tebligata gidilir.
İcra işlemleri tebligat ile başlar. Tebligattan sonra 7 gün içinde borca varsa itirazını icra dairesine bildirmeli, mal beyanında bulunmalı, itirazı yoksa 30 gün içinde ödemelidir.
Başka bir mahkemeye geldiğinde diğer mahkemenin kararı tebliğ edilemez. Eğer gelirse, kimlik kontrolü sırasında adresini vermesi gerekir. Mahkemeye bildirdiği adres tebligat adresidir.
Nafaka borcunu ödemeyen veya mal beyanında bulunmayan için İcra ve İflas Kanununun ceza hükümleri uyarınca tazyik hapsi için suç duyurusunda bulunulabilir. Tazyik hapsi borç ödenene kadar 3 ay süreyle hapis cezasıdır. Ödenirse uygulanmaz veya hapisteyken ödenmesi halinde çıkar.
Haciz işlemleri başlatıldığında icra dairesinden tapu, motorlu araç sorgulaması talebi yapılabilir. Bankalara teker teker hesabı olup olmadığı ve hesabında para bulunup bulunmadığı müzekkere yazılarak sordurulabilir. Tek tuş ile bankadaki tüm hesap tutarlarını görme imkanı yoktur. Banka yazılan müzekkereye o an hesapta bulunan para bakımından cevap verir. Ertesi gün yüklü bir tutar yatsa, bundan haberdar olmak için bu para çekilmeden yeni müzekkerenin bankaya ulaşması gerekir.
Teşekkürler.
Alacaklı icra ceza mahkemesine yapar.