suçlu insanı mahalleden attırma - yaptırım uygulama
arkadaşlar mahallemizde bulunan bir dükkanın 1,5 yıldır kirasını ödemeden gasp yolu ile kullanan bir vatandaş var mahalledeki herkese zarar veriyor teker teker... adam psikopat; 2 kişiyi bıçakla yaraladı, 2 evin camını kırdı,2 dükkanın camını kırdı(bunlar şahit olduklarımız) bunları değişik zamanlarda yaptı ve yaptığı gün polis geliyor alıyor ve serbest bırakılıyor ve bundan da güç alarak insanların üzerinde baskı kuruyor tehdit,zorbalık,güç kullanarak zarar veriyor bu durum artarak devam ediyor en son bir esnafa bulunduğun dükkanı terk edeceksin diye tehditte bulundu, savcılığa gidip şikayette bulunduk savcılık dilekçemiz ile elden emniyete götürmek üzere yazdığı yazıyı verdi emniyete elden götürdük memur burada tek başımayım siz olayı bir daha yaptığında 155'i arayın gelen polisler ile buraya gelin onunda ifadesini alalım diyor ya sonra ne olacak muamma!!! o şahıs sürekli terkedeceksin cümlesini kullanmıyor fakat yaptığı hareketler ile insanları huzursuz ediyor esnafın dükkanının önünde duruyor, dükkanın önüne koyduğu şeyleri alıyor atıyor, çöp atıyor ve huzursuz ediyor... bu durumu çözebileceğimiz en keskin sonuç nedir zorbalık kullanmak istemiyoruz çünkü şahıs daha sonrası için her türlü kalleşliği yapabilecek bir tip, dükkan sahibide yakın çevrede esnaf can korkusundan ileriye gidemiyor; mahkemeye verdim diyor ne zaman biteceği muamma, biz hergün işimize geliyoruz hergün bu duruma maruz kalmak istemiyoruz siz değerli hukuk bilgisine sahip arkadaşlar lütfen bilgilerinizi bizden esirgemeyiniz.saygılarımızla...
Cevap: suçlu insanlı mahalleden attırma (önemlidir)
Seçtiğiniz başlıkta ifade ettiğiniz düşüncenizi gerçekleştirebilme şansınız SIFIR maalesef.
Cevap: suçlu insanı mahalleden attırma (önemlidir)
merhaba, hangi konu altında açmalıyım her düşünce görüş benim için önemlidir foruma yeni üye oldum.
Cevap: suçlu insanı mahalleden attırma (önemlidir)
Söylemeye çalıştığım şey;
birini mahlleden attırmak gibi bir şansınız yok. Şikayetlerinizle, açılan davalarla yarattığı rahatsızlğa, işlediği suça göre belki idari para cezaları belki hapis cezaları verilebilir, ama sonunda dönüp dolaşıp geleceği yer gene aynı mahalle olacaktır.