-
Etkili eylem
Ben öğretmenim.2000senesinde aramızda husumet olan birisi akşam vakti önümü kesti.Küfür etti ve sonra da yumruk atmaya başladı.Ben de kendimi korumak amacıyla yanımda taşıdığım spreyi sıktım.Dava açıldı.Müştekiye doktor ,iş göremez raporu falan verilmemiş(1 günlük dahi olsa.Herhangi bir şeyi yok diye).Askerlliğim dolyısıyla dava ertelendi.Askerden dönüşte dava başladı.Adli Tıp,spreyi silahtan saydı ve bana iki ay ağır hapis cezası verildi.Bu ceza önce paraya daha sonra da ertelemye çevrildi.Yargıtay'a Temyize gönderdim.Yargıtay'dan gelen yazıda "sanığın suçu TCK'nın 456/4 maddesine göre sabit" yazıyordu.Ve Yargıtay Yeni TCK dolyısıyla Bozme verdi.Dava yeniden başladı.Bu sefer müşteki şikayetinden vazgeçti.Hakim de "Eğer sadece yumruklaşsaydınız davayı düşürürdüm.Ama senin kullandığın sprey silahtan sayılmış.Benim yapacağım sana önceden verilmiş cezayı aynyn vermektir.Aman hocam sen illaki va illaki 7 gün içinde Temyize başvur." dedi Ben de başvurdum.
Sizden isteğim bu dava düşer mi?Bu davadan nasıl kurtulabilirim?Durumum ne olur?Ne yapmam gerekir?
Şimdeden yardımlarınız için teşekkürler.
-
Sayın tk__46;
Hakimin doğru karar verdiğini soylemek mümkün gibi. Yeni yasa değişikliğinden sonra lehe olan hüküm uygulanır ilkesine göre eski hükmü tekrarlamış.
Dava düşer mi; Temyiz incelemesini sonuçlanmasını beklemek lazım.
Bu davadan nasıl kurtulunur; a- eski karar onanırsa; erteleme kararının gereklerine uyarak.
b-karar bozlur ve mahkemede Yargıtay'ın bozma kararına uyarsa beraat ederek.
Ne yapılması gerekir; Şu anda sadece temyiz incelemesinin sonucunu bekleyebilirsiniz.
Gelişmelerden yine aynı forumunuzda bizi bilgilendirin. Yardımcı olabilelim.