Davanın temyize gitmesi ne demek ?

Merhaba arkadaşlar, 2014 yılında idare mahkemesine açtığım dava ilk olarak 1.idare sonra bölge idares mahkemesine oradan danıştaya gitti danıştay beni haklı buldu dosya nisan ayında geri 1.idare mahkemesine geldi bugün öğrendiğim kadarı ile karşı dava açtığım iki kurum temyize götürdüğünü söyledi adliyede çalışan arkadaş dün yollandığını tebliğ ediltikten sonra danıştaya tekrar gideceğini söyledi bu işleyiş nasıl oluyor ? 
Kendi avukatımı aradım yurtdışında olduğunu söyledi 10 güne geleceğini belirtti.Ondan dolayı foruma konu açıyorum.
Danıştay beni haklı bulurken kurumlar nasıl tekrar itiraz edebiliyor

Cevap: Davanın temyize gitmesi ne demek ?

Alıntı:

00murat00 rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba arkadaşlar, 2014 yılında idare mahkemesine açtığım dava ilk olarak 1.idare sonra bölge idares mahkemesine oradan danıştaya gitti danıştay beni haklı buldu dosya nisan ayında geri 1.idare mahkemesine geldi bugün öğrendiğim kadarı ile karşı dava açtığım iki kurum temyize götürdüğünü söyledi adliyede çalışan arkadaş dün yollandığını tebliğ ediltikten sonra danıştaya tekrar gideceğini söyledi bu işleyiş nasıl oluyor ? 
Kendi avukatımı aradım yurtdışında olduğunu söyledi 10 güne geleceğini belirtti.Ondan dolayı foruma konu açıyorum.
Danıştay beni haklı bulurken kurumlar nasıl tekrar itiraz edebiliyor

Merhaba , Hukukçu değilim ancak benim davamda buna yakın oldu muhtemelen idari mahkemesinde kaybettiniz danıştayda kazandınız .bundan dolayı kurum tekrar karar düzeltme talep etmiştir. Yani danıştaya karar düzeltme için gitmiştir.onuda bekliceksiniz.

Alıntı:

gurkan016 rumuzlu üyeden alıntı

Merhaba , Hukukçu değilim ancak benim davamda buna yakın oldu muhtemelen idari mahkemesinde kaybettiniz danıştayda kazandınız .bundan dolayı kurum tekrar karar düzeltme talep etmiştir. Yani danıştaya karar düzeltme için gitmiştir.onuda bekliceksiniz.

merhabalar üstat, aynen dediğiniz gibi idare mahkemesinde kayıp ettim danıştay da kazandım ilk davayı sonra böyle oldu.Çok uzun sürüyormu temyizden gelmesi

Alıntı:

merhabalar üstat, aynen dediğiniz gibi idare mahkemesinde kayıp ettim danıştay da kazandım ilk davayı sonra böyle oldu.Çok uzun sürüyormu temyizden gelmesi

Murat bey merhaba;
 hangi dairede bilmem ama yoğınluğa göre değişir bir süresi yok aslında , 6 ay 1 seneyi gözden çıkarın derim malesef benim tam 1 sene oldu bekliyorum hala .

Alıntı:

gurkan016 rumuzlu üyeden alıntı

Murat bey merhaba;
 hangi dairede bilmem ama yoğınluğa göre değişir bir süresi yok aslında , 6 ay 1 seneyi gözden çıkarın derim malesef benim tam 1 sene oldu bekliyorum hala .

cevabınız için çok teşekkür ederim :) inş ömrüm bu mahkeme sonucunu görmeye yeter.Yüzde yüz haklı olduğum için açtığım dava emsal olsun diye AİHM'e kadar götürücem diye söyledim çevre onlarda mahkeme boş iş demişti artık mahkeme noldu diye soranlara şabanın filmine döndü diyeceğim :)

Alıntı:

cevabınız için çok teşekkür ederim :) inş ömrüm bu mahkeme sonucunu görmeye yeter.yüzde yüz haklı olduğum için açtığım dava emsal olsun diye aihm'e kadar götürücem diye söyledim çevre onlarda mahkeme boş iş demişti artık mahkeme noldu diye soranlara şabanın filmine döndü diyeceğim :)

hakli olduğunuza inandiğiniz hiç bir mücadeleyi yarim birakmayin kesinlikle.. Ben de valilik aleyhine idare mahkemesinde yürütmeyi durdurma ve iptal talepli dava açmiştim. önce yürütmeyi durdurma talebim reddedildi, sonra da esastan reddedildi. Herkes boşver uzatma gerek yok dedi ama ben inandiğim için pes etmedim. Istinaf(bölge adliye) mahkemesine itiraz ettim. 2 ay önce dava sonuçlandi. Itirazim kabul edildi, idare mahkemesinin karari bozuldu, verilen karar iptal edildi. Valilik karar düzeltmeye de başvurdu, o da iptal edildi. Sonuçta kazanan ben oldum. Gerçi valiliğin avukati daniştay da temyiz edeceklerini söyledi fakat ederlerse de sonucun değişeceğini sanmiyorum. Zaten daniştay da en az 2 sene sürer sonuçlanmasi bence. Baksanniza sizin davaniz 2014 te başvuru olmuş, yeni sonuçlanmiş, doğru değilmi? Herşey gönlünüzce olsun...