Merabalar ben 2015 yılında üzerimde uyuşturucu madde yıkalandı 45 gün tutuklu kaldım ilk mahkemede tahliye oldum bu gün baktım adli sicil ve arşiv kaydım yok gözüküyor bu durum memur olmama engelmi
Cevaplar için teşekürler
Printable View
Merabalar ben 2015 yılında üzerimde uyuşturucu madde yıkalandı 45 gün tutuklu kaldım ilk mahkemede tahliye oldum bu gün baktım adli sicil ve arşiv kaydım yok gözüküyor bu durum memur olmama engelmi
Cevaplar için teşekürler
Dava devam ediyor ve sonuçlanmamış olabilir.Güvenlik soruşturması olan hiç bir yer söz konusu olmaz, ohalden dolayı her kurum güvenlik soruşturması yapıyor, şu şartlarda hiç bir sıkıntısı olmayan yüzbinler sıradayken sizin memur alınmanız pek mümkün değil.
yazdığınızdan şunu anlıyorum soruşturma aşamasında Sulh hakimi tutuklama kararı vermiş,45.gün ilk duruşma yapılınca kovuşturma aşamasında hakim tutuksuz yargılamaya devam kararı vermiş. adli sicil kaydınızın e devlette görünen kısmında soruşturma sırasındaki tutukluluklar gözükmez o adli kayıtlarda yetkililerce görülür çünkü hapis cezası alanın cezasından tedbir amaçlı tutuklama miktarı düşülrek hesap yapılır.Devlet memuru olmak için 6 aydan fazla hapis cezası almama şartı vardır.45 gün sizin hapis cezanız değil koruma tedbiri anlamındaki tutukluluk.Önemli olan dava sonucunuzda ne tür ceza alacağınız.Savcının istediği tutukluluk adli sicile işlemez.
Hakim bana hagb vereceğini kabul edip edimediği sordu kabul ettim 5 yıl suça karışmam gerektiğini söyledi ama e devlet baktıkımda devam eden bi davada görünmüyor
- - - Updated - - -
Hakim bana hagb vereceğini kabul edip edimediği sordu kabul ettim 5 yıl suça karışmam gerektiğini söyledi ama e devlet baktıkımda devam eden bi davada görünmüyor
Hakim ceza verilirse HAGB'yi kabul edip etmediğinizi kovuşturmanın başında ilk ifadenizi alırken sormuş.
Henüz dava sonuçlanmamış, karar kesinleşmeden adli sicilde görülmez.
Hagb adli sicilde görünmez ama kişilerin uyuşturucudan veya yüz kızartıcı suçlardan aldığı hagblerin karşılarına çıktığını daha önceden gördük.Zaten polis kayıtlarında her daim bunlar muhafaza ediliyor.