Cevap: Site içi oyun parkı
Sayın btlufk;
İfadenizi '' yönetim bi yazı toplayarak toplantı yapmadan yıktı '' - '' Kaldırılmasını istemiyorum. '' tam anlayamadım. İmza toplanarak yıkıldığını ve yeniden nasıl yapılabilir, olarak yazdığınızı farz ediyorum.
Onaylı mimari projenizi yönetim, belediye veya tapu idaresinden baktırarak bahsi geçen yerin hangi amaçla yapıldığını netleştirin. Otopark olarak görünmekte ise söz konusu yer başka amaç için kullanılamaz. Ortak yerlerin amacı doğrultusunda kullanılması esastır.
Halı saha mevzuata uygun olarak yapılmamış olsa bile yöneticinin / yönetim kurulunun imza karşılığı halı sahayı yıkması da doğru değildir. Yönetici bunu karar veremez. Yıkım işinin de belli bir maddi külfeti olacaktır. Kat malikleri kurulunda konunun görüşülüp karar verilmesi gerekirdi. (Kat malikleri kurulu belki de karar verdi)
Yöneticiniz ile görüşün kat malikleri kurulu kararı olmadan KMK’ nun hangi maddesine istinaden elden ele imza attırılarak böyle bir kararın alınıp uygulanabildiğini sorun, nasıl bir yanıt verecek merak ediyorum. Belki de ben yanlış biliyorum.
Saygılar.
(Hukukçu değilim. Yazdıklarımın hukuki bir geçerliliği yoktur. Sadece bilgi amaçlıdır. Doğruluğu tartışılır.)
Aydın Beyin cevabını okurken aklımdan geçenleri yazmış,yıkıldı diyorsunuz son cümlede istemiyorum demişsiniz,yıkıldıysa otopark olarak gözüküyorsa zaten başka amaca tahsis edilemez otopark yönetmeliğine göre. Öncelikle yıkılan mı yıkılmayan mı olduğu anlaşılmadığından otopark için mi tahsis edilmiş bir yer mi? detayları öğrenin yönetimden.
Evet yıkıldı. Orada yanlış ifade etmişim .projede otopark gözüküyor. Binayı yapan firma hali sahayı otopark olarak göstermiş.
Alıntı:
btlufk rumuzlu üyeden alıntı
Evet yıkıldı. Orada yanlış ifade etmişim .projede otopark gözüküyor. Binayı yapan firma hali sahayı otopark olarak göstermiş.
Otoparka halı saha yapılmış daha doğru tanımlama o zaman.
Yani olması gereken duruma getirmiş.