Boşanma davasıyla ilgili bir kaç soru
Merhaba öncelikle. Benim bir derdim var ve nerden bilgi alabilceğimi bilmiyorum.En sonunda burayı buldum ve yazmaya karar verdim.Herneyse konuya giriyim ben.
İlerki tarihlerde bir bosanma davası olacak yakın çevremde.Benim sorunum ise taraflardan magdur olanin görünüşte pek bir şansı olmadiği ve bunu nasıl lehimize çevirecegimiz.
Olayı kısaca anlatmam gerekirse erkek çok kurnazca davranıp hiç bir açık vermiyor. Mahkemede mağdur taraf hiç bir sekilde bir sey kanıtlayamadıgı için tazminat davası açamıyor. Nafaka da alamıyacak çalıstıgı için. Bildigim kadarıyla çalısan birine nafaka ödenmiyor. Bunu bilen baba kurnazlık ediyor ve çocukların aklıyla oynayıp bi şekilde kandırıp yanına aldırıyor dava öncesinde. Böylelikle nafakadan kurtuluyor. Bir diger konu ise erkeğin başka biriyle ilişkisi oldugu tahmin ediliyor, hal ve haraketlerinden ama kanıtlanamıyor. Mesela hiç bi şekilde harcamalarda kendi adına fatura kestirmiyor, böylece o meçhul kişiye harcama yapmamış gözüküyor. Başka bi mevzu ise evde bayana bir çok kez şiddet uygulanıyor. Gerek bağarma gerek fiziki bir temas olsun. Ama bu da şahit olmadıgı için kanıtlanamıyor. Aslında bir şahit var ama emin değilimşahit sayılıp sayılamıyacığından henüz yaşı 18 den küçük oldugu için şahitliği kabul edilir mi bilemiyoruz.Ayrıca bu 18 yaşından küçük kişi, babasının yaptıgı harcamalardan haberdar baskasına ait yapılan harcamalardan yani. Eger bu kişinin şahitliği geçerli olursa bir şans olabilir mi bayan için. Zira bu 18 yaşından küçük dedigimiz kisi 17 yasında ve aklı basında biri,sadece yası tutmuyor.
Benim merak ettiğim bu tip bir davada neler yapılabilceği bayan açısından, tüm ipleri elinde tutan erkek.Eger kanıtlayabilse ne tip kanıtlar istenir? şahit derseniz evin içinde olan olaylardan kimsenin haberi olmaz. Baska ne tip kanıtlar yaratılabilir.Ve ayrıca çocukların velayeti kimde kalır böyle bir durumda?Zira babanın maaşı annenin maaşını nerdeyse 3 e katlıyor. Elbette daha iyi bakabilir. Bu durumda velayetin anne de kalma sansı nedir? Yardımcı olup, beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim. Cevap verenlere simdiden çok teşekkürler.