Tapuyu Aldıktan Sonra Vazgeçmek
Merhaba. Krediyle ikinci el bir daire aldım. Ekspertiz raporu filan temiz herhangi bir borcu yoktu. Yalnız tapuyu aldıktan sonra komple bina olarak çok yüksek bir su cezası olduğunu öğrendim. Artık olan olmuş mudur, artık tapudan cayamam mı? Teşekkürler
Cevap: Tapuyu Aldıktan Sonra Vazgeçmek
Aldığınız taşınmazın tapusunda cinsi olarak ne yazıyor?
Kat mülkiyeti / kat irtifakı / arsa ?
Kat irtifakı yazıyor. Yapı Kullanma İzin Belgesi çıkmış ama borcu ödemedikleri için Kat Mülkiyetine geçememişler ve hiçbir daireye su bağlatamıyorlarmış.
"Binanın su borcu" nu anlamaya çalışıyorum. Bina dediğimiz ne gerçek ne de tüzel kişilik olmadığına göre, borcu da olamaz. Bu "çok yüksek su borcu" kimin? Kooperatif? Müteahhit? Arsa sahibi?
Diğer dairelerdekiler su sorununu nasıl çözmüşler?
Yönetimin anlattığına göre; Bu su borcu bina yapımı sırasında müteahhite yazılmış atık su borcuymuş, müteahhit batmış sonra. Yönetimde bu borç çok fazla bu kadar olamaz diye dava açmışlar, mahkeme şuan hala sürüyormuş. Yönetim, eğer dava bir gün biterse bu borcu daire sahiplerinden toplayacağız dedi. Şuan herkes taşıma su kullanıyor ve bunun ne kadar süreceği belli değil
- - - Updated - - -
İşin ilginç tarafı daireyi satın almadan önce konuştuğum emlakçı, ev sahibi, yönetim, binada oturan bir kişi bana bu durumdan bahsetmedi, herşey ben tapuyu aldıktan sonra çıktı ortaya
Merhaba
Bu konuda yapılabilecek birşey var mıdır? Ayıplı konuta girer mi?
Güncelleme;
Konuyla alakalı bir avukata danıştım. Satıştan önce bu durum benden gizlendiği için dava açarsam büyük ihtimalle kazanabileceğimi ve ödediğim tutarın geri iadesininde mümkün olabileceğini söyledi.
Sonuç hakkında da bilgi verirseniz seviniriz.