Cevap: İnternet Dolandırılıcığı
Gönderdiği kimliğin kendi kimliği olduğunu düşünmüyorsunuz umarım. Hesap da kendisine ait değildir kesine yakın ihtimalle. Yine elinizdeki tüm bilgilerle savcılığa ya da polise şikayet edebilirsiniz.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Gönderdiği kimliğin kendi kimliği olduğunu düşünmüyorsunuz umarım. Hesap da kendisine ait değildir kesine yakın ihtimalle. Yine elinizdeki tüm bilgilerle savcılığa ya da polise şikayet edebilirsiniz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.Tabiki dolandırıcı olduğunu anladıktan sonra dediklerinizi tahmin etmek zor olmadı ancak çalıntı kimlik kartı ve hesapla insanları kandırarak haksız kazanç sağlayanların hala bu işe devam edebileceklerini düşünmek canımı sıkıyor.Öğrenmek istediğim elimdekiler bu işin araştırılmasına yeter mi ? yoksa savcılık, zorlama olmadan para yatırdığım için dosyaya takipsizlik verir mi ? Hangi tedbirleri alarak bu dolandırıcının araştırılmasını ve yakalanmasını sağlayabilirim ?
Bu tarz başlıklar sitede çok açılıyor. Genel olarak hepsi şu şekilde:
Sahibinden.com'dan bir şey aldım. Parasını havaleyle ödedim. Adam kaçtı. Paramı geri alamasam bile yakalansınlar istiyorum.
Bu başlıkların bu kadar sık tekrarlamasının sebebi malesef "Ucuz etin yahnisi yavan olur." prensibi. Neden %10-15 fazla verip ödemenizi kredi kartıyla yapmıyorsunuz? Sahibinden.com'un güvencesi altına girmiyorsunuz? Daha sonra bu kadar iş çıkması daha mı iyi oluyor anlamıyorum.
Savcı, kısıtlı olan iş gücüyle, kısıtlı sayıda davayla uğraşabileceği için, genellikle sonucundan bir şey elde edilebilecek olayların peşine düşer. Sizinkinin öyle olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla bu işten bir şey çıkması pek mümkün değil. Yine de şikayetinizi yapın. Yapılabilecek tek şey bu.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Bu tarz başlıklar sitede çok açılıyor. Genel olarak hepsi şu şekilde:
Sahibinden.com'dan bir şey aldım. Parasını havaleyle ödedim. Adam kaçtı. Paramı geri alamasam bile yakalansınlar istiyorum.
Bu başlıkların bu kadar sık tekrarlamasının sebebi malesef "Ucuz etin yahnisi yavan olur." prensibi. Neden %10-15 fazla verip ödemenizi kredi kartıyla yapmıyorsunuz? Sahibinden.com'un güvencesi altına girmiyorsunuz? Daha sonra bu kadar iş çıkması daha mı iyi oluyor anlamıyorum.
Savcı, kısıtlı olan iş gücüyle, kısıtlı sayıda davayla uğraşabileceği için, genellikle sonucundan bir şey elde edilebilecek olayların peşine düşer. Sizinkinin öyle olacağını sanmıyorum. Dolayısıyla bu işten bir şey çıkması pek mümkün değil. Yine de şikayetinizi yapın. Yapılabilecek tek şey bu.
Sizin cevabınız için de çok teşekkürler ederim. Sabahtan beri siteyi geziyorum ve dediğiniz gibi aynı şekilde açılmış onlarca konu gördüm :) Açık konusmak gerekirse bu ticaret yöntemi konusunda dersimi aldığımı düşünüyorum ve asıl konuşmak istediğim konuya dönmek için can atıyorum.Konunun başında belirttiğim belgeler savcının dikkatini çekmeye yetmez mi acaba ? Bu olaylar yaşanırken biraz da hukuk bitirmiş bir arkadaşımın tavsiyelerine uyarak hareket ettim. Satış sözleşmesine gerektiğinden çok güvendim sanırım; hiç mi bir önemi yoktur bunların ? Kendimi fazla kaptırıp, dedektifcilik oynamamın bir faydası olmayacak sanırım :)
Alıntı:
Jashuova rumuzlu üyeden alıntı
Satış sözleşmesine gerektiğinden çok güvendim sanırım; hiç mi bir önemi yoktur bunların ?
Satış sözleşmesinde satıcı olarak görünen kişi gerçek satıcı değil bir diğer mağdur olduğu için elde var sıfır.
Alıntı:
Stj.Av.Yusuf Selçuk Ateşkan rumuzlu üyeden alıntı
Satış sözleşmesinde satıcı olarak görünen kişi gerçek satıcı değil bir diğer mağdur olduğu için elde var sıfır.
anladım peki benim ismimi de diğer işleri için kullanamaz değil mi en azından kimliğimin falan elinde olması gerekir. Ek olarak banka hesabından yola cıkarak bir takip oluşturma falan şansımız yok mudur ? Geçmiş bir konuyu okurken denk geldim; Dolandırılan arkadasın sansına suçlu bankada yakalanıyordu.
Sözleşmenin geçerliliği vardır ancak karşı tarafın gerçekten sözleşmeyi kuran kişi olduğunu nasıl kanıtlayabilirsiniz? E-İmza olsa sorun yok. Ancak şu durumda, diğer kişi belki çoktan kimliğini kaybetmiş ve yenisini almış bir kişidir.
Malesef bundan bir şey çıkmaz.
Kimlik konusuna da çok takılma sahte kimlik yapmak 30 saniye...
Sahibindenden ip numarası isterim ordan bulurum derseniz ona da çok takılmayın ortalık bedava wifi olan mekanlar dolu.
Acı ama gerçek. Size sanal ortamda yapılan dolandırılm taktiklerini anlatsam şoka girersiniz yok artık diye.