Hukuk Bürosunun Talep Ettiği Uçuk Avukatlık Ücreti

Merhaba. İsim paylaşmak ne kadar doğru bilmiyorum ancak yine de belirtmenin doğru olacağını düşünüyorum. Yüksel Hukuk Bürosu bugün sabah itibariyle telefonuma İş Bankası'na olan 453 TL borcumdan ötürü hakkımda icra işlemi başlatılacağını ve büroyla iletişime geçmem gerektiğini içeren bir mesaj gönderdi. Az önce telefon görüşmesini gerçekleştirdim. Üniversite öğrencisi olduğumu ve Pazartesi günü bir ödeme alacağımı söyledim ve bu güne kadar müsamaha gösterip gösteremeyeceklerini sordum. Yetkili gayet sert bir tavırla yarına kadar zamanım olduğunu, eğer ödemezsem bu borca ek olarak 900 TL avukatlık masrafı ekleneceğini söyledi. Forumda avukat masrafının %27 oranında alındığını okumuştum. Sizce bu ek avukatlık masrafı normal mi ? Yanıt veren herkese şimdiden teşekkürler.

Cevap: Hukuk Bürosunun Talep Ettiği Uçuk Avukatlık Ücreti

Yanıt vermek çok zor olmamalı sevgili forum üyeleri.

Siz öncelikle e devletten hakkınızda icra takibi olup olmadığını öğrenin.  Şayet yoksa borçlu olduğunuz bankaya gidip ödemenizi yapın.

İcra avukatlık ücreti 2017 RESMİ ücret tarifesine göre ilk 35.000 TL.ya kadar %15'tir. %27 diye bildiğiniz oran yanlıştır. Avukatlık kanunu herhangi bir iş için avukatın %25 ten fazla alamayacağına hükmeder... İcra dairesine ödeme yaparsanız onlar kuruşuna kadar hesaplarlar...