kenevir yetistirmek ne olacak
Merhaba. Ogrenci evinde 4 kok yani 4 saksi kenevir yetistirdim toplam 6 kok idi diger oda arkadasim istedi kendi odasinda 2 tanesine bakti. Kutu ışık ekipmani yaptik. Bunlari bir merakla youtubede rastgele bi video yu izleyerek yaptik ilgimizi cekti arastirdik ama satma icme aklimizda katien yoktu en sonunda ne yapacagimizida bilmiyorduk hic sonunu düşünmedik buyuk bi sıkıntı cikaracagini düşünmedik sonucta icmiyoruz satmiyoruz diye. Ev sahibi ihbar etmis 1ay takibe almislar bizi. Emniyette ifade verdik saldilar kan sac idrar tahlillerinden temiz ciktik uyarici ve uyusturucu madde bulunmamaktadir yaziyor yalniz ikimizdede KLORFENIRAMIN maddesi bulunmuş savci sordu uyusturucu ictinizmi diye hayir dedik bu maddede agri kesici grip nezle ilaclarinda bulunuyormus. Biz icmedik satmadik ama korkuyoruz ceza evine girmekten. Emniyette ifademizde youtubede gorduk bir merak hobi amacli yaptigimizi soyledik. Savci idaname hazirlayacakmis. Toplam 6 saksi her birinde 1 er tohum ve boylari 20-70cm arasi. Sizce nasil ilerleyecek bu süreç?
Cevap: kenevir yetistirmek ne olacak
Bir avukatla çalışın, yoksa hobi amaçlı binlerce bitki dururken kenevir yetiştirdik açıklaması tek başına sizi kurtarmaya yetmeyecektir.Miktarda düşünülürse satıcı durumda kendinizi bulabilir, cezaevi, ehliyete el konması ve para cezaları üst iste çıkabilir.
Alıntı:
Engin Ünalmış rumuzlu üyeden alıntı
Bir avukatla çalışın, yoksa hobi amaçlı binlerce bitki dururken kenevir yetiştirdik açıklaması tek başına sizi kurtarmaya yetmeyecektir.Miktarda düşünülürse satıcı durumda kendinizi bulabilir, cezaevi, ehliyete el konması ve para cezaları üst iste çıkabilir.
Avukatlar savcinin iddianamesi olduktan sonra görüşelim diyorlar. Toplasak 15-20gr cikar somek denien yerleri iciliyormus arastirdik bu olaydan sonra. Acaba kendimiz icmek icinmi desek ilk basta hobi merak dedik dogrusunu neyse onu soyledik.
Adama sormazlar mı, niye kenevir diye meraksa bir saksı olur derler 6 saksı ne derler bence iyi bi avukat bulun yatarınız var gibi,
Bizim dusuncemiz tahmini 4 yil verse iyi halden 2 yila duserse 2yil ve altida denetime giriyormus acaba olmazmi bizim icinde boyle bir sey ne diyelim icmek icin mi yaptik diyelim
Ciddi bir Suçlama ile karşı karşıya olduğunuzu belirtmek isterim.
Derhal Ceza Davalarında uzmanlaşmış bir Avukat tutmanız elzemdir. Bu uğurda Avukata harcayacağınız masrafı düşünmeyin. Zira Sizlere yöneltilen Suçlamanın boyutu, SONUÇLARI üzebilir.
Saygılarımı sunarım.
Iyice korku sardi icimi. Beni neyle suclarlar sadece yetistirmek olurmu? Satici olarak hic bisi bulamadilar ben satici degilim yetistirmekten denetim alamazmiyim veya kendim icin desem? Lutfen yardimci olun bana
Endişelenmekte haksız sayılmazsınız ancak sabırlı olmaya çalışın. İhtiyacınız olan yardımı Engin bey de Ayberk bey de yapmışlar. Bu noktada yapacağınız tek şey avukatınızla irtibat halinde olup sürecin işlemesini beklemek. İddianame henüz hazır değil sanırım, iddianame hazır olsa bile kimse size "kesin şu cezayı alırsın" diyemez, savcılığın talebi ve sonuçta mahkemenin takdiridir. Bir de ne olursa olsun (bence) yalan ifade vermekten kaçının (kanınızda maddeye rastlanmamasına rağmen "içmek için yetiştirdik" demeyi düşündüğünüz belirtmiştiniz).
Sömekleri toplayıp kurutmuş muydunuz yoksa daha ekili miydi?
o kadar keneviri alsaydın yatar cezası tahminimce olmazdı ancak üretim apayrı bir boyut birde youtube da gördük merak savunmanızı hakim inanmaz, herşeyi ektinde kenevirmi kaldı diye sorarlar tohumu neredendi diye uzar gider iyi bir avukat bulun